Gemeente Almelo

Gemeente plaatst voetgangersbruggen en vlonder in Beekpark Almelo NoordOost

16 maart 2010 - De Gemeente Almelo plaatst deze week voetgangersbruggen en een vlonder in het Beekpark in Almelo NoordOost. Daarmee nadert de aanleg van dit groene park zijn voltooiing. De bruggen verbinden de één kilometer lange voetpaden aan weerszijden van de beek met elkaar. De onderste trede van de vlonder is gelijk aan het waterniveau van de beek, waardoor bezoekers er kunnen pootje baden, vissen of spelen.

De bruggen hebben houten dekdelen en stalen randen en wegen ieder bijna 3.000 kilo. Deze materialen worden ook toegepast in de vlonder en bijvoorbeeld de bankjes in het Beekpark. De vlonder heeft een hellingbaan die voorzien is van een slijtlaag. Met de aanleg van de bruggen en de vlonder wordt een volgende stap gezet in de kwalitatief hoogwaardige inrichting van de openbare buitenruimte van Almelo NoordOost. De kosten voor de aanleg van de twee voetgangersbruggen en de vlonder bedragen circa
EUR 100.000.

Plaatsing brug in Beekpark Almelo NoordOost

Met de plaatsing van voetgangersbruggen en een vlonder in het Beekpark

in Almelo NoordOost nadert de aanleg van dit park zijn voltooiing.

Parkbuurten
In 2007 startte de Gemeente met de kaveluitgifte in AlmeloNoordOost. Het plan omvat 450 vrije kavels, variërend van 600 tot 4.000 m2, verdeeld in tien parkbuurten met statige lanen en daartussen ruimte voor brede groene scheggen. Afgelopen tijd is geïnvesteerd in de aanleg van de groeninrichting van Almelo NoordOost. Zo zijn ruim driehonderd zomereiken geplaatst langs onder meer de Vredeman de Vrieslaan, de Goudriaanlaan en langs de Robbenhaarsweg.