Schoonmaakwerkgevers heropenen CAO-onderhandelingen

16/03/2010 16:08

OSB

De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) heeft FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond uitgenodigd om weer te gaan onderhandelen over een nieuwe CAO in de schoonmaakbranche. OSB wil daarmee een uiterste inspanning doen om de aanhoudende impasse te doorbreken.

De CAO-onderhandelingen in de schoonmaakbranche zitten al maanden muurvast. Door het vasthouden aan irreëel hoge eisen maakte FNV Bondgenoten verder onderhandelen onmogelijk. Desondanks wil OSB nu een uiterste poging doen om de onderhandelingen weer op gang te krijgen.

OSB-voorzitter Hans Simons: "Ondanks de moeilijke economische tijden zijn de schoonmaakwerkgevers bereid om op de korte termijn stappen te zetten op het gebied van loon, reiskosten en opleiding. Tegelijkertijd willen we samen met vakbonden en opdrachtgevers concrete afspraken maken over bevordering van goed opdrachtgeverschap. Die afspraken moeten leiden tot minder prijsdruk en meer kwaliteit. OSB neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor de branche. Nu de vakbonden nog."

Over OSB

De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de organisatie van werkgevers in de schoonmaak- en glazenwasserbranche in Nederland. De OSB vertegenwoordigt en behartigt de belangen van 650 aangesloten leden; dienstverleners op het gebied van schoonmaakonderhoud van verschillende soorten objecten, glasbewassing, gevelreiniging, industriële reiniging en calamiteitenschoonmaak. Gezamenlijk realiseren deze bedrijven 80% van de totale omzet in de markt en bieden zij werk aan zo'n 140.000 medewerkers. De functies van OSB omvatten informatievoorziening middels diverse publicaties en ondersteuning van de leden. Daarnaast is OSB namens de aangesloten schoonmaakbedrijven de onderhandelingspartner bij onder andere de totstandkoming van de CAO voor de schoonmaakbranche. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.osb.nl of www.caoschoonmaak2010.nl





http://www.osb.nl