Politie Kennemerland

Van zolder gehaald

Driehuis, 16-03-2010 o Het BETEX-team van politie Kennemerland heeft na enig speurwerk op maandag 15 maart de verblijfplaats weten te achterhalen van een 46-jarige vrouw uit IJmuiden, die gezocht werd omdat zij nog een gevangenisstraf moet uitzitten van 120 dagen.

Het vermoeden bestond dat de vrouw zich schuil hield op een adres in Driehuis. De bewoner van het bewuste adres gaf echter aan dat hij de gezochte vrouw niet kende. Omdat er een sterk vermoeden bestond dat de vrouw toch in de woning verbleef, zijn de politiemannen met een machtiging tot binnentreden op een later tijdstip weer teruggekeerd. De man verschafte de politie toegang tot de woning en zij troffen de 46-jarige vrouw aan: zij bleek zich verstopt te hebben op zolder. De 46-jarige IJmuidense werd door de politie meegenomen en ingesloten.

Politie Kennemerland heeft een team van vier politiemensen samengesteld dat zich vanaf 1 september 2009 bezighoudt met het innen van openstaande bekeuringen in de regio Kennemerland. Het team rechercheert op de wanbetalers in de regio èn op mensen die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Het team gaat persoonsgericht te werk.