Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Postbus 51-spot roept omgeving inburgeraar op tot actie

16-03-2010

Vanaf 15 maart roept de postbus 51-tvspot `Het begint met taal' de omgeving van potentiële inburgeraars op, hen aan te zetten een inburgeringscursus te gaan volgen. Het kabinet vindt dat iedereen die in Nederland woont, de Nederlandse taal moet leren. fragment uit video
Download deze video

Zie het origineel

* Video voor Apple Quicktime Player
Video | 271042009 | mp4, 1.57, 6.0 MB

* Video voor Windows Media Player
Video | 271042009 | wmv, 1.57, 6.0 MB

* Video voor mobiel gebruik
Video | 271042009 | 3gp, 1.57, 1.1 MB

Zie het origineel

Meedoen in de samenleving begint immers met het spreken van de Nederlandse taal. De taal is belangrijk bij het opvoeden van je kinderen, voor het vinden of behouden van een baan, voor contacten met andere ouders, de dokter of de buren.

In de spot die vanaf half februari op televisie te zien was, sprak het rijk de mensen zelf aan de handschoen op te pakken, de taal te leren en de maatschappij te leren kennen. De spot die de komende vijf weken op televisie te zien is, spoort behalve de inburgeraar, ook de omgeving aan iemand aan te spreken de taal te gaan leren.

Ook familie, een collega, de werkgever, de leerkracht van het kind of de buurman kunnen een potentiële inburgeraar wijzen op het belang van het spreken van de Nederlandse taal en hem of haar op weg helpen om een inburgeringscursus te gaan volgen. Het helpt diegene immers uit het isolement te komen, contacten te leggen in de buurt, een opleiding te volgen, werk te vinden en zo zichzelf de kans te geven op een betere toekomst.

Zie: Het begint met taal

Nieuwsberichten