Politie Hollands Midden

Leiden - Diefstal portemonnee na babbeltruc

Leiden, 16-03-2010 o Een 73-jarige bewoonster van een woning aan de Muiderkring is maandag 15 maart tussen 09.15 en 09.45 uur bestolen van haar portemonnee. Een jonge vrouw had bij de bewoonster aangebeld en verteld dat haar moeder die invalide is in de flat zou komen wonen.

Volgens de jonge vrouw wilde zij aanpassingen in de woning laten aanbrengen en vroeg de bewoonster om advies. Omdat de jonge vrouw betrouwbaar overkwam werd zij binnengelaten waarna de bewoonster verder werd bevraagd. De vrouw vroeg om een kop koffie en zag vervolgens kans de portemonnee ongezien uit de tas van de bewoonster te stelen.

De politie blijft waarschuwen voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren. Let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.