Senternovem

15-03-2010 |

Locatie en eerste sprekers congres NME 2.0 bekend!

Op drie juni vindt het congres NME 2.0, een nieuw perspectief op natuur- en milieueducatie plaats in het science center NEMO in Amsterdam De dag zal in het teken staan van vernieuwing van natuur- en milieueducatie. Verschillende toonaangevende sprekers zullen hun visie presenteren over de meerwaarde van NME voor maatschappelijke vraagstukken, de waarde van NME als beleidsinstrument, over vernieuwing in vorm en inhoud van NME, op een betere focus op jeugd en jongeren en op kansen voor nieuwe spelers.

De eerste sprekers zijn bekend.

Jean Eigeman neemt ons mee in het belang en de mogelijkheden om natuur- en milieueducatie te koppelen aan lokale, regionale en landelijke beleidsthema's. Jean Eigeman is vanuit diverse achtergronden actief met interactieve beleidsvorming en burgerparticipatie. Hij is 1e kamerlid voor de PvDA, bestuurlijk kwartiermaker van Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en voormalig wethouder Milieu en RO in Culemborg.

Yvonne van Sark (YoungWorks, co-auteur van Puberbrein Binnenstebuiten) en Sander van Duijn (Motivaction) hebben onderzoek verricht naar de houding en het gedrag van jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 18 jaar ten aanzien van duurzaamheid, natuur en milieu. Dit hebben zij vertaald naar kansen voor NME. Op basis van het door Motivaction en YoungWorks ontwikkelde segmentatiemodel YoungMentality nemen zij ons mee in de wereld van de generatie NU, van eigenzinnige idealisten, honkvaste gemakszoekers en extraverte statuszoekers.

We zijn op drie juni te gast bij science center NEMO in Amsterdam, op vijftien minuten lopen van het Centraal Station. Zie voor meer informatie de website van NEMO www.e-nemo.nl

We zijn druk bezig om het programma verder vorm te geven. Uiteraard zijn uw suggesties of ideeen welkom. Dus vindt u dat een bepaalde spreker niet mag ontbreken bij het congres dan horen wij dat graag. Vanaf begin april kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst.