Effectief (re-)organiseren

16/03/2010 16:38

Twynstra Gudde

Effectief (re-)organiseren: Best practices in het Nederlandse bedrijfs

De vraag naar effectieve vormen van

(re-)organiseren neemt als gevolg van de economische crisis toe. Veranderende marktomstandigheden, wegvallende vragen, krimpende kredieten en groeiende druk op marges maken dat veel bedrijven hun organisaties op dit moment anders inrichten, reorganiseren of veranderen.

Onderzoek van Twynstra Gudde bij 25 ondernemingen naar de best practices op het gebied van (re-)organiseren, toont aan dat er vele verschillende manieren zijn om te reorganiseren en dat een doordachte creatieve aanpak leidt tot een beter resultaat., In veel gevallen wordt te weinig ingespeeld op de organisatie en situatie en de aanwezige expertise onvoldoende benut.

De publicatie 'Effectief (re-)organiseren' geeft inzicht in de realisatie van verschillende typen organisatiedoelen: klantfocus, financiële prestaties, meer grip, stroomlijnen van de organisatie en hogere motivatie zijn voorbeelden. Bij dergelijke complexe organisatievraagstukken blijkt een aantal factoren van belang: sense of urgency, een creatieve aanpak, talentmanagement, betrokkenheid, zorgvuldigheid, samenhang in oplossingen, transparantie en leiderschap.

De publicatie is geschreven door Twynstra Gudde adviseurs Leo Schunck en Ferry Bezem en is bedoeld voor ondernemers. Met dit boek willen de auteurs hen inspiratie en reflectie bieden en een bijdrage leveren aan meer slagvaardigheid en flexibiliteit van organisaties. De publicatie is kostenloos aan te vragen bij Twynstra Gudde, Jantine van de Bunt (bun@tg.nl).





http://www.twynstragudde.nl

http://www.twynstragudde.nl