Gemeente Waddinxveen


Coalitieonderhandelingen Waddinxveen

De onderhandelaars van de PCW, VVD en CDA hebben tijdens hun eerste onderhandelingsronde geconstateerd dat de gemeente voor financieel zeer grote opgaven staat. Het rijk kort ons de komende jaren met een bedrag van ca 2 tot 4 miljoen euro per jaar, met ingang van 2012, terwijl de gemeente verplicht is een sluitende begroting te maken.

Â

Om een krachtig bestuur te waarborgen voor de komende jaren zullen nu afspraken gemaakt worden over hoe we de begroting sluitend maken en houden in de komende 4 jaar.

Â

Naast de financiën is gesproken over de verhouding tussen de raad en het college (het zgn. dualisme), een mogelijk andere vergaderstructuur, een open communicatie met de samenleving van Waddinxveen en het in een vroegtijdig stadium betrekken van burgers, organisaties en bedrijfsleven bij de beleidsvoorbereiding. Geconstateerd is dat deze onderwerpen raadsbreed besproken, en liefst gedragen moeten worden. Daarom is besloten dat dit geen onderdeel meer uitmaakt van de coalitiegesprekken en door de fractievoorzitters van alle partijen verder meegenomen worden.

Zie ook:
PCW, VVD en CDA verkennen coalitievorming