Academisch ziekenhuis Maastricht

TEFAF steunt kankeronderzoek Publicatiedatum: 14-03-2010 Bron: Health Foundation Limburg Auteur: Health Foundation Limburg Datum: 14-03-2010

The European Fine Art Fair (TEFAF) steunt al sinds 2004 het Maastrichtse onderzoek naar kanker. Door het sponsoren van een Oncologieleerstoel wenst TEFAF de internationale samenwerking tussen onderzoekers te bevorderen. Voor het eerst komt TEFAF hier nu ook uitgebreid mee naar buiten. In samenwerking met het HFL Kanker Researchfonds wordt zowel bezoeker als inwoner van de stad opgeroepen om ook een steentje bij te dragen.

Een uitgebreide campagne moet zorgen voor meer aandacht voor het HFL Kanker Researchfonds (het regionale kankerfonds van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastrich UMC+). TEFAF stelt de eigen communicatiemiddelen beschikbaar en publiceert een artikel over het fonds en het onderzoek waarvoor het werft in de TEFAF Catalogus, op www.tefaf.com en op de monitoren die bij binnenkomst op de beurs hangen. In samenwerking met het MECC werd een artikel in de bezoekersgids TEFAF Guide mogelijk gemaakt. Aan de oproep aan hoteliers gaven de Samenwerkende Hotels Maastricht (SAHOT) gehoor door de speciale flyer van het fonds op de hotelkamers, in de lobby en bij de receptie te leggen. Ook restaurants werd om medewerking gevraagd. De komende weken zijn ook de achterzijden van een vijftal stadsbussen 'bestickert' met een foto en oproep van het fonds.

Dit alles moet leiden tot een grotere naamsbekendheid van het HFL Kanker Researchfonds. Het fonds, in 2008 opgericht, is een samenwerking van Health Foundation Limburg (HFL, dat fondsen werft namens het MUMC+) en KWF Kankerbestrijding. Doel is de de krachten te bundelen om zo gezamenlijk meer geld op te halen voor kankeronderzoek in de provincie Limburg. De gehele campagne wordt ondersteund met de website www.kankerikhelp.nl / www.cancerresearchfund.eu waar het doen van een online donatie mogelijk is.