ProRail

Persbericht

16-03-2010

ProRail vernieuwt spoor tussen Sittard - Nuth

ProRail vernieuwt tussen Sittard en Nuth komend weekend bijna een kilometer spoor. Over een afstand van 945 meter worden de spoorstaven, de dwarsliggers en de ballast vernieuwd. In verband met deze werkzaamheden is er van zaterdagochtend 05:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Heerlen en Sittard. De NS zet bussen in.

Het vervangen van de ballast (spoorgrind) gebeurt gemiddeld eens in de twintig jaar en is nodig om het spoor veilig te houden. Op een goed ballastbed liggen de sporen stabiel en recht, zodat treinen er veilig overheen kunnen rijden. Daarnaast worden de houten dwarsliggers vervangen door betonnen dwarsliggers. Deze gaan langer mee en produceren minder geluid wanneer er een trein overheen gaat.

Overweg Danikerstraat Geleen

ProRail vernieuwt komend weekend ook de bevloering van de overweg aan de Danikerstraat in Geleen. Dat betekent dat de overweg is afgesloten voor al het wegverkeer. Er zijn omleidingroutes ingesteld.

Hinder door werkzaamheden

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Te denken valt aan

* ronkende motoren van machines, vrachtwagens of kranen
* het laden en lossen door werktreinen

* bouwverlichting

* langere wachttijden bij spoorwegovergangen
* omleidingroutes

Treinverkeer

Kijk voor meer informatie over het vervangend busvervoer op www.ns.nl en/of teletekstpagina 751 en 754. U kunt ook bellen met het informatienummer 0900-9292 (⬠0,70 p.m.).