D66

dinsdag 16 maart 2010

Verkiezingsprogramma in afrondende fase

De programmacommissie van D66 legt de laatste hand aan het D66- verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Afgelopen zaterdag hebben de negen hoofdstukcoördinatoren hun concepthoofdstukken aangeleverd. De programmacommissie onder leiding van Joris Backer. is deze concepten momenteel aan het omschrijven tot een concepteindversie, die woensdag 31 maart wordt gepresenteerd aan de leden en de pers door Alexander Pechtold (meer informatie volgt).

Het schrijven aan het verkiezingsprogramma van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen verloopt hiermee geheel volgens planning. Backer, voorzitter van de Permanente Programmacommissie, is dan ook meer dan tevreden: De meerwaarde van de permanente status van onze programmacommissie blijkt nu. Afgelopen najaar hebben we reeds hoofdstukcoördinatoren aangesteld, die zelf een team van experts om zich heen hebben verzameld. Aangezien zij al een heel eind op weg waren met de invulling van het verkiezingsprogramma, hebben we in het proces dat in een stroomversnelling is geraakt vanwege de vervroegde verkiezingen uitstekend het overzicht kunnen behouden.

Het proces van divergeren en inventariseren is inmiddels afgerond, momenteel is de fase van het convergeren aangebroken. Komende periode is bedoeld voor de eindredactie. Organisaties en personen die nog een bijdrage aan het verkiezingsprogramma hadden willen leveren moeten het met de geruststellende boodschap doen dat tijdens het inventarisatieproces zoveel mogelijk gesproken is met verschillende belangenorganisaties en experts voor input. Het conceptverkiezingsprogramma van D66 wordt 31 maart aan de leden gepresenteerd en zal dan tevens via internet beschikbaar worden gesteld. Het definitieve verkiezingsprogramma wordt dan op 16 en 17 april vastgesteld door de leden van D66 tijdens het speciaal belegde congres.