Woonbond


16-03-2010

Appartementencomplex Waterkers in Rijnsburg feestelijk geopend

Donderdag 11 maart is in Rijnsburg het appartementencomplex Waterkers geopend. Het bestaat uit 39 appartementen voor senioren, een zorgsteunpunt van DSV en 6 appartementen voor mensen met de beginnende vorm van de ziekte van Huntington.

De huurders van de woningen die gesloopt moesten worden om de realisatie van het nieuwe appartementencomplex mogelijk te maken, zijn nauw betrokken geweest bij zowel ontwikkeling als uitvoering van de plannen. Ze opereerden daarbij vanuit het platform Westerhaghe, dat sinds 1998 wordt ondersteund door het Woonbond Kennis- en Adviescentrum (WKA). Om hen te bedanken voor hun bijzondere inzet werden drie huurders tijdens de opening in het zonnetje gezet. Dat waren mevrouw Muijen, mevrouw Aukes en mevrouw Noort. En Heijmans Woningbouw en STOL architecten boden een cheque aan om het atrium van het woongebouw verder aan te kleden.

Volgens WKA-adviseur Gerrit Jager is de lof voor de huurders volkomen terecht. Het probleem was om SpiritWonen aan de in het begin gemaakte afspraken te houden. En dat bleek door een fusie door personeelswisselingen echt niet gemakkelijk. Het was duidelijk een project van de lange adem en het is mooi dat het allemaal is gelukt.

dhr. Busser (SpiritWonen) en dhr. Jager (Woonbond kennis- en adviescentrum) bedanken mevrouw Muijen en mevrouw Aukes voor hun jarenlange inzet in het bewonersplatform. Mevrouw Noort was niet bij de bijeenkomst aanwezig.