Gemeente Leeuwarden

computer studenten studeren college universiteit computer studenten studeren college universiteit

Helpt u mee de website van de gemeente Leeuwarden te verbeteren?

Bron: Gemeente Leeuwarden (15-03-2010)

De gemeente Leeuwarden bouwt een nieuwe website en kiest daarbij bewust voor open source. De software is vrij beschikbaar en kan zonder beperkingen met anderen gedeeld worden.

In april online
De nieuwe website van Leeuwarden wordt op dit moment ontwikkeld en gaat in april 2010 online. De nieuwe website is de toegang voor informatie van en over de overheid in het algemeen en over Leeuwarden in het bijzonder. De vraag van de bezoeker staat op de nieuwe website centraal. Er is veel onderzoek gedaan naar de `vraag van de klant'. Op basis van die informatie is de nieuwe website gebouwd en ingericht.

De gemeente Leeuwarden wil de gebruiksvriendelijkheid testen voordat de website gelanceerd wordt. Voor de test is de gemeente Leeuwarden op zoek naar twaalf testers. Inwoners, ondernemers en bezoekers van de stad kunnen meedoen. Samen met onderzoeksbureau Vals Plat wordt de site nauwkeurig doorgelopen. De testers krijgen ook zoekopdrachten. Kunt u makkelijk vinden wat u zoekt? Is de vormgeving goed, leidt die niet af? Is de navigatie duidelijk. In deze test wordt onder andere gebruik gemaakt van de techniek van `eye-tracking'. Hiermee wordt gekeken waar de ogen zich op richten. De test is op 24 en 25 maart in Leeuwarden.

Geïnteresseerd? Klik hier om u aan te melden.

Na deze test wordt een tweede testversie van de website voor een bredere groep gebruikers vrijgegeven. Ook hiervoor kunnen mensen zich aanmelden. Het gebruik wordt dan breder onderzocht, via een online onderzoek. Op basis van deze test worden de laatste aanpassingen gedaan, voordat de website gelanceerd wordt. Deze aanpak is niet allerdaags, maar past bij de gemeente Leeuwarden: sociaal, ondernemend en openstaand voor vernieuwing.

De komende jaren gaan rijksoverheid, gemeenten en uitvoeringsorganisaties werken aan één loket waar burgers met al hun vragen aan de overheid terecht kunnen: het ContactCenter Overheid (CCO). De gemeenten worden de eerste ingang voor vragen aan de hele overheid. De website speelt hierop in en is straks klaar voor een gezamenlijk loket.