Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 16-03-2010

Man (65) opgepakt vanwege huiselijk geweld

DINTELOORD: De politie arresteerde maandagmiddag 15 maart om 17.00 uur een 65-jarige man uit Dinteloord. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Het geweld vond maandagmiddag plaats in hun woning in Dinteloord. De vrouw (58) had zich nadien onder behandeling van haar huisarts moeten stellen vanwege diverse blauwe plekken en
schaafwonden. In haar aangifte vertelde de vrouw dat een
woordenwisseling uit de hand was gelopen. Haar man had huisraad tegen haar aangegooid en haar fysiek mishandeld.
Agenten arresteerden de 65-jarige verdachte. In het verhoor ontkende hij de mishandelingen en verklaarde hij dat het letsel van zijn vrouw was ontstaan door een valpartij.
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie,
reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer
informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Verboden wapen en drugs

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van een overlast melding in een flat aan de Guido Gezellelaan stelden agenten een onderzoek in. De melding kwam binnen op maandagmiddag 15 maart 2010 omstreeks 18.00 uur. De politie stuitte in de flat op een 34-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had nog een boete openstaan van 300,- en werd daarom gearresteerd. Bij zijn fouillering stuitte de agenten op een (verboden) vlindermes en op 3 gram speed (harddrugs). De man kreeg in het politiebureau proces-verbaal wegens overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Het wapen en de verdovende middelen zijn door de politie in beslag genomen.

Arrestatie na achtervolging

ROOSENDAAL: De Koninklijke Marechaussee was dinsdagmiddag 16 maart 2010 bezig met een controle op de A4 op inkomend vreemdelingenverkeer aan de Nederlands-Belgische grens. Rond 13.30 uur passeerde er een personenauto met aan de voorzijde een handgeschreven kentekenplaat en aan de achterzijde een Slowaakse kentekenplaat. Dit was reden voor een controle.

Een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee ging vóór de bewuste auto rijden en gaf de bestuurder een stopteken. De automobilist was echter niet van plan om te stoppen en verhoogde zijn snelheid naar 140 km/u. Hij reed daarbij met opzet tegen de achterkant van de motoragent aan, die op dat moment nog voor hem reed. Ondanks de hoge snelheid wist de motorrijder zijn motor met grote moeite overeind te houden en kwam niet ten val. Wel kreeg hij door de aanrijding een stevige klap in zijn rug te incasseren.

Er ontstond vervolgens een achtervolging die binnendoor via Heerle naar Roosendaal leidde. Inmiddels had de gemeenschappelijke meldkamer diverse politie eenheden naar de vluchtroute gedirigeerd om de verdachte in te sluiten. De politieagenten maakten daarbij gebruik van zwaailicht en sirene.

In eerste instantie kon de automobilist even ontkomen, maar de werd later gesignaleerd op de Bergrand in Roosendaal. De verdachte liep toen op de Chaletberg Bij het zien van de politie liet hij zijn auto achter en ging er hardlopend te voet vandoor. De agenten waren echter sneller en wisten de man te achterhalen. Hij werd gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Het bleek om een 22-jarig man uit Frankrijk te gaan.

De 28-jarige medewerker van de Marechaussee is voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis in Roosendaal gegaan. De 22-jarige verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. De reden van zijn vlucht is op dit moment nog niet duidelijk.

In het kader van objectiviteit wordt het onderzoek door rechercheurs van de politie Midden en West Brabant verder afgewerkt. De politie is daarbij nog op zoek naar getuigen van de geforceerde aanrijding op de A4 (bij de grens) en naar mensen die hebben gezien dat de verdachte zijn auto achterliet op de Bergrand en te voet verder ging richting Chaletberg.
Zij kunnen in via 0900 88 44 in contact komen met het onderzoeksteam.

Steenbergenaar verdacht van valsheid in geschrifte

STEENBERGEN: De politie heeft dinsdagmorgen een 29-jarige man uit Steenbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en handel in anabole steroïden. In zijn woning is een hoeveelheid anabolen (straatwaarde: circa 10.000 euro) gevonden en in beslag genomen. Rechercheurs kwamen de man op het spoor op basis van
informatie in een ander onderzoek. De Steenbergenaar is op het bureau in verzekering gesteld. (Auteur: AvdH)

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-03-2010 17:23 | © Regio Midden en West Brabant |