Provincie Utrecht

Verkeershinder op de N225 tussen Elst en Rhenen

16-3-2010 -

Vanaf eind maart tot eind april 2010 heeft het verkeer op de N225 tussen Elst en Rhenen te maken met afsluitingen en omleidingen als gevolg van de reconstructie van de weg. Doel van de reconstructie is het verbeteren van de fietsvoorzieningen langs de N225.

Vanaf begin september 2009 is aannemer Heijmans Wegenbouw bezig met werkzaamheden. Tot nu toe gaven deze werkzaamheden beperkte hinder en kon het verkeer met periodieke maatregelen langs de werkzaamheden worden geleid. Tussen eind maart en eind april is een aantal wegafsluitingen nodig om het werk te kunnen uitvoeren.

In het weekend van 26 maart: Afsluiting N225 ter hoogte van Tasveld, Rhenen
Vanaf vrijdagavond 26 maart, 20:00 uur tot maandagochtend 29 maart, 06:00 uur is de N225 afgesloten ter hoogte van Tasveld in Rhenen. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N416 en de N233. Fietsers kunnen er wel door maar zullen op enkele locaties moeten afstappen.
Aanwonenden blijven bereikbaar en industrieterrein Remmerden is bereikbaar tot aan de afsluiting. De Karwei is dan met de auto alleen bereikbaar vanuit Elst.
De bus (Connexxion lijn 50) gaat een andere route rijden waardoor de haltes Delm, Remmerden, Industrieterrein, Stokweg en Paardenveld tijdelijk buiten gebruik zijn. In plaats daarvan moeten reizigers gebruik maken van de haltes Plantage Willem III en Rhenen Centrum.

De afsluiting is nodig om de verlegde rijbaan aan te kunnen sluiten op de huidige rijbaan (bij Paco en de Karwei). Oorspronkelijk was deze klus gepland voor eind februari maar vanwege het weer is de planning wat naar achteren geschoven.

12-17 april: Afsluiting N225 bij de Berkenweg in Rhenen Vanaf maandagochtend 12 april, 06:00 uur tot uiterlijk zaterdag 17 april, 17:00 uur is de N225 geheel afgesloten ter hoogte van de Berkenweg in Rhenen.
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N416 en de N233. Fieters kunnen er wel door en worden ter plaatse langs het werk geleid.
Aanwonenden blijven bereikbaar en industrieterrein Remmerden is alleen bereikbaar vanuit Elst.
De BP is alleen bereikbaar vanuit Rhenen via de Kuilweg en/of de provinciale weg N225. Dit zal met borden worden aangegeven. De bus (Connexxion lijn 50) gaat een andere route rijden waardoor de haltes Delm, Remmerden, Industrieterrein, Stokweg en Paardenveld tijdelijk buiten gebruik zijn. In plaats daarvan moeten reizigers gebruik maken van de haltes Plantage Willem III en Rhenen Centrum.

De afsluiting is nodig omdat er een heistelling geplaatst wordt ter hoogte van de Berkenweg.
Deze heistelling is zo breed als de weg zelf en is nodig voor het plaatsen van een stalen damwand die gaat fungeren als verticale grondkering. De grond tussen de bestaande weg en de damwand wordt gebruikt voor het vrijliggende fietspad. Gelijktijdig met het plaatsen van de damwand wordt een gedeelte van het vrijliggende fietspad aangelegd bij het benzinestation van de BP.

Aanleg amfibieënpassages
Tegelijkertijd met de aanleg van het vrijliggende fietspad ter hoogte van de Berkenweg, maakt de provincie twee amfibieënpassages onder de N225 tussen Remmerden en de Berkenweg. Het gaat om buizen van circa een halve meter doorsnede. Via deze buizen kunnen kikkers, padden en salamanders veilig de drukke weg passeren. De passages passen in het netwerk van grote en kleinere faunapassages in de provincie Utrecht.

Eind april: Afsluiting N225 bij de nieuwe rotonde Autoweg in Rhenen Om de nieuwe rotonde bij de Autoweg af te kunnen maken, zal de weg ter plaatse tijdelijk worden afgesloten of verlegd. Als de exacte data en uitvoermethode bekend zijn, communiceren wij hierover.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de wegwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
Tel.: (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht) E-mail: wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030-2583319