1ste Media Markt BIKE-IN Cinema

05/03/2010 13:12

FIELD / URBAN COMMUNICATION

1ste Media Markt BIKE-IN Cinema

Geen DRIVE-IN maar een BIKE-IN: met de fiets tot in de filmzaal!

Het in studenten gespecialiseerde mediabedrijf GUIDO organiseert op 16 maart een ongeziene filmstunt. Gentse studenten kunnen dan in het ICC Ghent voor de allereerste keer naar de BIKE-IN cinema, onder het motto: 2 films voor de prijs van 1. Het initiatief kadert in de "Week van de Student in het ICC Ghent".

De organisatie is trots om de avant-première te kunnen vertonen van de Vlaamse politiefilm Wolf, met o.a. Axel Daeseleire in de hoofdrol, een film waar menig filmkenner op zat te wachten. De tweede film die wordt vertoond is Antichrist, een schandaalfilm van Lars - I am the best film director in the world - von Trier. Bovendien worden alle aanwezigen getrakteerd op tal van animaties en verrassingen, goodies, gadgets en free gifts. Zo staan drankjes en hapjes klaar, organiseert GUIDO een Facebook-fotowedstrijd en kunnen deelnemers waardevolle prijzen winnen, zoals vouchers voor Media Markt, een splinternieuwe elektrische cruiser, schoenen van Kickers etc-

Vanaf 17.30 uur kunnen studenten comfortabel en veilig binnenfietsen (of -wandelen), waarna ze in ruil voor 9 euro aan de kassa of amper 6 euro in voorverkoop twee films te zien krijgen. Nadat ze hun fiets veilig hebben achtergelaten in de door Stad Gent - Dienst Mobiliteit aangeleverde fietsstallingen, hebben studenten de keuze tussen het tot filmzaal omgevormde "Auditorium" en de Casinozaal, die voor de gelegenheid werd omgetuned tot een groot luxekot. In laatstgenoemde zaal zijn 5 betaalbare & energievriendelijke beamers (Epson) geïnstalleerd en kunnen studenten comfortabel van de film genieten op kussentjes en grote zitzakken. Vóór de vertoning worden fietsacrobatieën, zumba of spinningsessies georganiseerd. Enkele fietslegendes zullen niet ontbreken.

De structurele partner voor dit event is Media Markt Oostakker en bovendien wordt samengewerkt met diverse Gentse presidia en het overkoepelende overlegorgaan van de UGENT, het FK.

GUIDO ondersteunt op haar beurt de door het FK georganiseerde Dies Natalis fuif op donderdag 18 maart in hetzelfde ICC Ghent. Beide hebben een combi-aanbod uitgewerkt, inclusief een door de UNESCO gepatroneerde Internationale Studentenkaart ISIC.

Meer info, ticketing en over participerende studentenverenigingen via www.guido.be/bike-in of via Faculteiten Konvent Gent "De Therminal, Hoveniersberg 24" of via info@fkserv.ugent.be.