Ingezonden persbericht

Op 16 maart 2010 in OBA Live: Gerbert van der Aa

19.00-21.00 uur radio 5

presentatie: Abdellah Dami

hoofdgast

Gerbert van der Aa is als historicus en journalist, gespecialiseerd in Noord- en West-Afrika. Hij wilt graag weten wat 'gewone Afrikanen' bezighoudt. Onlangs verscheen zijn derde boek, dat over het ongrijpbare Libië gaat: Khaddafi's woestijn.

islamitische canon

In de rubriek de Islamitische canon vertelt de Marokkaans/Nederlandse actrice Jihane Fahidi over een bijzonder boek dat iedereen moet lezen.

kwestie van de week

In de Kwestie van de Week belicht Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik de Irakese verkiezingen.

Het Onafhankelijk Toneel heeft 'Het huis van de stilte' van de Turkse schrijver Orhan Pamuk bewerkt. In dit toneelstuk schetst Pamuk de twijfels en ideologische verwarring die zijn land dertig jaar geleden in zijn greep hield. Dramaturge Eve Hopkins vertelt hoe je van een boek theater maakt.

De PvdA leek het afgelopen jaar zijn kiezers kwijt te raken. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen wordt er door moskeeleiders toch opgeroepen om opnieuw PvdA te stemmen om tegenwicht te bieden aan de PVV. In de paneldiscussie gaan Brahim Fettah (Instituut voor Publiek en Politiek) en politicoloog Jean Tillie dieper in op het wisselende stemgedrag van de PvdA-achterban.

Live muziek

De Turkse zangeres Esra Dalfidan en haar band Fidan geven alvast een voorproefje van hun nieuwe cd Colors dat op 21 maart verschijnt. Een experimentele mix van Turkse traditie oriëntaalse mystiek en moderne jazz.

OBA Live: elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.



Ingezonden persbericht