Ingezonden persbericht


Persbericht

Dinsdag 26 januari 2010

iZovator presenteert Kent Seltman, Christa Monkhouse en Jim van den Beuken

Hilversum, 26 januari 2010 Op 16 maart 2010 wordt in De Hogeweyk in Weesp van 10 tot 16 uur een speciale Masterclass georganiseerd door iZovator, het innovatieplatform voor de zorgeconomie. iZovator is er trots op dat Kent Seltman, schrijver van het boek 'Management Lessons from Mayo (2006)', naar Nederland komt om te spreken over zijn boek. Daarnaast zal Christa Monkhouse, Europees Coördinator Eden Alternative, het Eden AlternativeTM concept toelichten en zal Jim van den Beuken, directeur Planetree Nederland, uitleggen hoe Planetree werkt.

Mayo Clinic Tijdens de Masterclass vertelt Kent Seltman, schrijver van het boek 'Lessons Learned from Mayo (2006)' wat de uitgangspunten van de Mayo Clinic zijn. De Mayo Clinic dient als model voor een hogere kwaliteit van de gezondheidszorg, waarbij de patiënt centraal staat en dat tegen een lagere kostprijs.

Eden AlternativeTM concept
Bij het Eden AlternativeTM concept hanteert men een andere benadering van ouder worden en het leven met een handicap. Met dit concept verbetert men de kwaliteit van leven van ouderen door te erkennen dat zij het meest lijden aan eenzaamheid, verveling en hulpeloosheid in plaats van gezondheidsproblemen. Met het Eden AlternativeTM concept zoekt men naar oplossingen om dit probleem op te lossen waarbij onder andere familieleden, huisdieren en planten een belangrijke rol spelen.

Planetree concept
Het Planetree concept maakt het verschil tussen willen en doen. Planetree is een filosofie en aanpak die de best mogelijke mensgerichte zorg levert. Planetree is een waardegedreven, flexibel zorgmodel dat laat zien hoe hartelijke zorg voor cliënten en medewerkers daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

'Hospitality in de zorg wordt steeds belangrijker om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren' aldus Yolanda Gagliardi, directeur iZovator. 'Ik ben erg blij dat we wederom een interessant en afwisselend programma hebben kunnen samenstellen.'

Via de website www.izovator.nl/masterclass kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de Masterclass op 16 maart 2010. Hier vindt u ook meer informatie over het programma, de locatie en de kosten van de Masterclass.

EINDE PERSBERICHT

Over iZovator iZovator is het regionale kennis en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de Gooi- en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger. Daarnaast wil iZovator de economische bedrijvigheid in de regio bevorderen. iZovator organiseert netwerk- en kennisbijeenkomsten zoals de Cross Care Cafés en sector ondersteunende projecten. Kijk voor meer informatie op www.izovator.nl. Over het CBO Het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van patiëntenzorg. De Nederlandse gezondheidszorg is goed, maar kan nog veel beter. Betere zorg is te bereiken door een soepel samenspel tussen zorgverlener en patiënt, en tussen disciplines, afdelingen en zorginstellingen. Dit resulteert onder meer in: minder complicaties zoals infecties en heroperaties, kortere wacht- en doorstroomtijden en patiëntgerichte zorg. Meer informatie is te vinden op www.cbo.nl. Meer informatie: Stichting iZovator Mevrouw Y. Gagliardi (directeur) T: 035 - 691 00 24 E: Y. Gagliardi W: www.izovator.nl

iZovator 2010