Grote aanwinst voor Zuidwijk: Rolykids, kinderopvang opent haar deuren

10/02/2010 09:18

Stichting Vestia Groep

Zuidwijk, een wijk in de deelgemeente Charlois, is een professionele organisatie voor kinderopvang rijker. Op 16 maart 2010 start aan de Schuilenburg Stichting Kinderopvang Rolykids, die al op diverse andere locaties in Rotterdam actief is. De oplevering van het 700m2 grote pand, dat ontwikkeld en gebouwd is door Vestia Rotterdam Zuid, heeft in februari 2010 plaatsgevonden.

Rolykids

Rolykids biedt zowel dagopvang (voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar) als buitenschoolse opvang (voor kinderen in de basisschoolleeftijd). Kenmerkend voor Rolykids is de geïntegreerde opvang van kinderen met en zonder extra zorgbehoefte. Hiervoor ontvangt Rolykids subsidie van de gemeente waardoor er naast extra scholing en aanpassingen ook extra personeel ingezet kan worden. Het kinderdagverblijf biedt per dag plaats aan 46 kinderen van 0-4 jaar en de buitenschoolse opvang biedt plaats aan 40 kinderen van 4-13 jaar.

Op maat gemaakt

Voor geïntegreerde kinderopvang van kinderen met en zonder extra zorgbehoefte gelden aparte eisen aan de inrichting van het gebouw. Het gebouw is daarom door Vestia 'op maat' gemaakt voor Rolykids. Zo is het gebouw bijvoorbeeld volledig rolstoeltoegankelijk en is er naast 450 m2 kinderdagverblijf en 300 m2 buitenschoolse opvang een grote buitenspeelplaats van ruim 450 m2.

Vernieuwing Zuidwijk

In Zuidwijk heeft de afgelopen jaren veel vernieuwing plaatsgevonden. Naast herstructurering van de woningvoorraad heeft Vestia veel aandacht voor de ontwikkeling van goede zorg- en onderwijsvoorzieningen. Dat maakt Zuidwijk aantrekkelijk voor mensen van in- en buiten de wijk. In De Burgen, waar Rolykids zich vestigt, hebben inmiddels meer dan 1100 oude portiekwoningen plaatsgemaakt voor meer dan 700 nieuwe woningen. Vestia Rotterdam Zuid beheert in Zuidwijk circa 4500 woningen.

Op 30 juni 2010 vindt er een officiële feestelijke opening plaats op dit kinderdagverblijf.





http://www.rolykids.nl/

http://www.vestia.nl