Hulpverlening Gelderland Midden

Opslagloods verloren gegaan

BENNEKOM - Omstreeks 21.10 uur werd dinsdagavond 16 maart de brandweer middels diverse 112 meldingen, gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Krommesteeg in Bennekom. De snel aanwezige brandweer kon voorkomen dat het naastgelegen gebouw en een bovengrondse opslagtank met dieselolie vlam vatten. Voor de aanvoer van voldoende bluswater waren lange slangleidingen nodig. Na circa een uur had men de brand onder controle. Het nablussen duurde nog tot rond middernacht.

Er is sprake van een behoorlijke schade, de loods wordt als verloren beschouwd evenals de inventaris waaronder een auto,enige fietsen en catering spullen. Het dak bestaande uit asbestgolfplaten zorgde voor vervuiling in het naastgelegen weiland, de milieudienst regelt de opruiming daarvan.

Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend. Er waren geen persoonlijke ongelukken. De verzekeraarshulpdienst Salvage is ingeschakeld om vervolgschade zo veel mogelijk te beperken en de bewoners bij te staan in de verdere afwikkeling.