Cinemien

Filmisreal!

Festival for New Israeli Film organiseert een bijzondere voorpremiere van Lebanon.

Filmisreal! is een sprankelend filmfestival waar de diversiteit en de kwaliteit van de hedendaagse Israelische cinema centraal staan. Van 21 t/m 25 april kan de festivalbezoeker genieten van filmvertoningen (features, shorts, documentaires en animatie), debatten, feestjes en Q&A´s met filmmakers.

Op dinsdagavond 16 maart wordt een tipje van de sluier van de programmering opgelicht met de feestelijke voorpremiere van LEBANON. Na afloop van de vertoning zal er een Skype Q&A zijn met filmmaker Samuel Maoz. In deze autobiografische film (Gouden Leeuw Venetië) keert Maoz terug naar de Israëlische invasie van Libanon. Het opsporen van terroristen in een stadje loopt uit op een chaotische nachtmerrie. Een claustrofobische tour de force - de hele film speelt zich af in het binnenste van een tank.

LEBANON draait vanaf 18 maart in de Nederlandse bioscopen.

Filmisreal! Festival for New Israeli Film vindt dit jaar plaats van 21 t/m 25 april 2010 in het Ketelhuis te Amsterdam en op 23 mei in het filmhuis Den Haag met de 'best of the fest'. Kijk voor meer informatie hier: www.filmisreal.com


Cinemien