Erasmus Universiteit Rotterdam

Start promotieplaatsen non-proliferatie

Locatie:
Woudestein, Facultyclub

Toelichting
Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken spreekt tijdens startbijeenkomst over de Nederlandse visie op (nucleaire) non-proliferatie en ontwapening, mede in het licht van de toetsingsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag (NPV) in mei 2010.

Promotieplaatsen voor non-proliferatie

Op dinsdag 16 maart 2010 geeft minister Verhagen het startsein voor het project Promotieplaatsen non-proliferatie, in de Faculty Club op campus Woudestein. Buitenlandse Zaken subsidieert drie promotieplaatsen ter bevordering van kennis op het gebied van het (internationale) non-proliferatiestelsel in Nederland. De vierde promovendus is verbonden aan Instituut Clingendael. Deze plek wordt mede mogelijk gemaakt door IKV/Pax Christi. De Erasmus Universiteit Rotterdam neemt deel aan het project, samen met de Universiteit Utrecht en Instituut Clingendael.

Het project bestaat uit vier promotieonderzoeken: De Geschiedenis van het Nederlandse non-proliferatiebeleid van promovendus Elmar Hellendoorn, De internationaal-juridische dimensies van de niet-verspreiding van nucleaire wapens door nog nader te bepalen promovendus, De energie-proliferatie nexus van promovendus Frederik Voûte en Succes- en faalfactoren in het beheersen van nucleaire proliferatie van promovendus Sico van der Meer. Prof.dr. Ko Colijn (EUR), prof.dr. Eric Myjer (UU), prof. dr. Duco Hellema (UU) en dr.mr. Paul Rusman (RuG) begeleiden de promovendi tijdens hun onderzoek.

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken zal tijdens deze startbijeenkomst spreken over de Nederlandse visie op (nucleaire) non-proliferatie en ontwapening, mede in het licht van de toetsingsconferentie van het Non-proliferatieverdrag (NPV) in mei 2010.

maandag, 15 maart 2010