Attero nieuwe eigenaar overslagstation Hazepad Breda

16/03/2010 08:42

Attero

Het afvaloverslagstation aan het Hazepad in Breda is met ingang van vandaag, 16 maart, in eigendom overgegaan van Breda Recycling naar Attero. Attero ziet de overname van dit overslagstation als een goede aanvulling op zijn bestaande netwerk van overslagstations in Zuid-Nederland in het algemeen en de provincie Brabant in het bijzonder. Met de overname denkt Attero tegemoet te komen aan de wensen van bestaande en mogelijk toekomstige klanten.

Ingezamelde afvalstromen worden regionaal verzameld op zogeheten afvaloverslagstations, waar het afval overgeladen wordt in vrachtwagens met een grotere capaciteit. Deze vervoeren het vervolgens naar de verwerkingsinstallaties van Attero. De overslag vormt een wezenlijk onderdeel van de keten van inzameling van afval tot verwerking.

Nieuwe inrichting terrein

Attero werkt voortdurend aan verbetering van de efficiëntie van zijn logistieke netwerk van overslagstations. De overname van overslagstation Breda past daar goed in.

Attero zal het terrein de komende periode opnieuw inrichten naar de maatstaven en richtlijnen van het bedrijf. Uitgangspunt is dat de feitelijke werkzaamheden voor de 'ontdoeners' zo veel mogelijk hetzelfde blijven. De specifieke (veiligheids)voorschriften van Attero zullen op de locatie verder onder de aandacht worden gebracht met borden, belijning en overige aanwijzingen voor inkomend en uitgaand verkeer.

Profiel Attero

Attero is een innoverende kracht in de productie van teruggewonnen grondstoffen en duurzame energie. Onze wortels liggen in de grootschalige verwerking van huishoudelijk, organisch en mineraal afval. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid besteden wij alle aandacht aan mogelijkheden voor hergebruik, aan de opwekking van duurzame energie uit afvalstromen en aan milieubewust beheer van stortplaatsen. Wij zoeken daarbij voortdurend naar nieuwe oplossingen en een verdere verduurzaming van onze productie- en verwerkingsinstallaties. Nascheiding van kunststoffen uit huishoudelijk restafval, en vergisting van groente-, fruit- en tuinafval voor de productie van groen gas en groene stroom zijn daarvan sprekende voorbeelden.

Op basis van deze visie zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de Nederlandse afvalmarkt, en ontwikkelen wij ons verder als dienstverlener op milieugebied. Ons bedrijf biedt werk aan zo'n 650 gemotiveerde medewerkers, die op een vijftiental locaties jaarlijks bijna 3 miljoen ton afval verwerken. Goed voor een omzet van ruim 350 miljoen euro. Attero wekt elk jaar duurzame elektriciteit op voor circa 350.000 huishoudens, is Nederlands grootste producent van groen gas en levert daarnaast (bio)brandstoffen voor energiecentrales.





http://www.attero.nl