Gemeente Leeuwarden

Koninklijke Onderscheiding voor Cornelis Opmeer

EMBARGO TOT DINSDAG 16 MAART,

22.00 UUR!

De heer Cornelis (Cor) Opmeer

geboren: 22 juni 1942 te Venlo

wonende te Lekkum

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Opmeer is al bijna dertig jaar bestuurslid van dorpsbelang Lekkum, Miedum en Snakkerburen. Sinds 2005 vervult hij ook de functie van voorzitter. Loco-burgemeester Roel Sluiter heeft de Koninklijke Onderscheiding aan de heer Opmeer uitgereikt tijdens zijn afscheid van dorpsbelang.

De heer Opmeer is, sinds hij in 1973 in Lekkum kwam wonen, altijd zeer actief geweest in het dorpsleven. Hij zorgde bijvoorbeeld voor een biljartclub en was actief als lid van de speeltuincommissie.

In 1979 zette hij een busdienst op om kleuters naar de kleuterschool in Lekkum te vervoeren. Hij ondernam deze actie, omdat de kleuterschool door te weinig leerlingen dreigde te verdwijnen. De kleuterschool bestaat nog steeds en is nu opgenomen in de basisschool van Lekkum.

De heer Opmeer was ook actief als redactielid bij dorpsblad 'de Kobbeflecht'. Hij staat bij zijn mederedactieleden bekend als de man van de rode strepen en uitroeptekens bij spelfouten. Desalniettemin wordt zijn inzet als redactielid en penningmeester als zeer waardevol ervaren.

Nu de heer Opmeer zijn functie binnen dorpsbelang neerlegt, heeft hij meer tijd voor zijn grote hobby golfen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.

Voor de redactie,