Nieuwe website voor dagrecreatie in de lucht

16/03/2010 09:21

Doepunt.nl

Een unieke manier van zoeken naar recreatieve activiteiten in een bepaalde regio

De lente nadert, een nieuw seizoen voor dagrecreatie breekt aan. Hèt moment voor www.doepunt.nl om hun nieuwe website boordevol recreatieve activiteiten te lanceren. Vanaf vandaag kan iedereen die op zoek is naar een uitstapje in Nederland op deze website terecht. Het unieke van de website is dat je gemakkelijk kunt zoeken op activiteiten in een bepaalde regio. Ideaal voor vakantiegangers, vrienden, families, verenigingen en bedrijven die gebonden zijn aan een zekere omgeving.

Zoeken naar activiteiten in een bepaalde regio

De digitale snelweg kent legio websites die uitjes aanbieden. Dat is ook niet gek, aangezien 93% van de mensen die op zoek zijn naar 'iets leuks om te doen' gebruik maakt van internet (bron: Blauw Research in opdracht van VVV Nederland). "Toch is het niet altijd even gemakkelijk om het juiste uitstapje te vinden", aldus Marion van den Boomen, een van de initiatiefneemsters van doepunt.nl. Zelf maakt ze ook veel gebruik van internet bij het zoeken naar uitstapjes voor diverse gelegenheden. "Het vinden van een leuk, uniek uitje is niet zo moeilijk. Maar vaak zijn die activiteiten in onze regio niet mogelijk en kwam ik uiteindelijk bijvoorbeeld bij een bedrijf in Groningen terecht. Niet echt handig als je in het zuiden van het land woont." Doepunt is dan ook uit pure frustratie ontstaan. "Onze website biedt mensen de gelegenheid om naar activiteiten te zoeken in een bepaalde regio in Nederland. Ideaal om activiteiten te vinden die in de eigen regio ondernomen kunnen worden. Of juist voor vakantiegangers die willen weten wat er in de plaats van hun vakantiebestemming te doen is".

3-traps categorisatie

Alle activiteiten zijn verdeeld over 9 categorieën, waaronder Actief/Sportief, Creatief, Culinair en Verhuur. Iedere hoofdcategorie bestaat weer uit een aantal sub categorieën die op hun beurt weer zijn opgesplitst in sub-sub categorieën. Ook dit is uniek vergeleken met andere websites voor uitstapjes. Bijvoorbeeld: er wordt gezocht naar een sportief uitje, dan kan onder andere worden gekozen voor actietochten, sporten, spelen en golfen. Kiest men voor 'golfen', dan krijgt men weer de keuze uit bijvoorbeeld golfbanen, midgetgolf en boerengolf.

Sfeer

Belangrijk bij het kiezen van een geschikt uitje is de sfeer. Alle activiteiten worden naast een uitgebreide omschrijving van de activiteit ondersteund met een of meerdere foto's. Tevens wordt informatie getoond over prijzen, openingstijden, parkeergelegenheid, toegankelijkheid, etc.

Deelnemers wordt de mogelijkheid geboden een beoordeling van hun activiteit toe te voegen, zodat ook ervaringen van anderen te lezen zijn.

Gratis activiteiten plaatsen

Om zo compleet mogelijk te zijn kunnen activiteiten gratis op www.doepunt.nl geplaatst worden. Hierdoor wordt ondernemers met een beperkt of geen marketingbudget ook de mogelijkheid geboden zichzelf op de kaart te zetten. De enige voorwaarde is dat de activiteit op een vaste locatie plaatsvindt.

Inmiddels zijn er zo'n 400 activiteiten op de website terug te vinden. "En dat worden er elke dag meer".

Evenementen

Binnenkort wordt de website aangevuld met een aparte mogelijkheid voor het zoeken naar evenementen in een bepaalde plaats of regio. Dit gedeelte is momenteel nog in ontwikkeling. De verwachting is dat het evenementengedeelte in april klaar is.






Noot voor de redactie: