Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht, 16-03-2010

Autobrand

HOUTEN Een auto ging op maandagavond 15 maart in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 20.50 uur kregen de politie en brandweer de melding van een autobrand op het Achterom. Brandweerlieden blusten de brand. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting.

Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die op maandagavond iets verdachts op of in de omgeving van het Achterom hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Agressieve winkeldief

NIEUWEGEIN Een winkeldief werd op maandag 15 maart betrapt, ging ervandoor en sloeg één van zijn achtervolgers.

Rond 15.45 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage dat een man meerdere goederen uit de stellingen pakte en in zijn jaszak stopte. Toen de dief doorhad dat hij was betrapt, rende hij de winkel uit. De medewerker zette daarop te voet de achtervolging in en buiten de winkel sloot een andere medewerker zich bij de achtervolging aan. In de garage onder City Plaza kon de verdachte niet verder en pakten de medewerkers hem beet. Zij kregen daarbij hulp van een passant. De verdachte, een 52-jarige man uit De Meern, verzette zich tegen de aanhouding en sloeg één van de medewerkers op zijn gezicht, met een pijnlijke gezwollen lip tot gevolg.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij brachten de verdachte over naar het politiebureau. Hij is ingesloten en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.