Ingezonden persbericht



Beleef het 1ste Rift Valley Music Festival in Kenia

Reeuwijk, 16 maart 2010 - Op 26, 27 en 28 maart vindt het eerste Rift Valley Music Festival plaats bij het Naivasha meer in Kenia. Dit driedaagse festival brengt nationale en internationale artiesten bij elkaar door middel van muziek, kunst, ambacht en cultuur. De volledige opbrengst gaat naar een lokaal ontwikkelingsproject; Water and Sanitation for the Urban Poor (WSUP). Het wordt een internationaal festival met traditionele Afrikaanse invloeden in de prachtige omgeving van Kenia.

Het WSUP project zet zich in voor het belang van schoon drinkwater en duurzame sanitaire voorzieningen in de regio rondom het Naivasha meer. Daarnaast wordt er ook een nieuwe brandstof gepromoot genaamd 'Moto Poa'. Met deze brandstof kan o.a. gekookt worden en zal het gebruik van houtskool, en dus ontbossing, tegen gaan.

Initiatiefnemers van dit festival zijn de van oorsprong Keniaanse gebroeders Sean en Ivan Ross. 'We verwachten meer dan 4000 bezoekers op deze eerste editie. Het verwachte aantal bezoekers en de promotie rondom het festival beloven een florerende toekomst voor de Riftvallei regio en haar lokale bevolking', aldus Ivan Ross.

Fisherman's Camp is de indrukwekkende plek waar dit evenement gehouden wordt. Het kamp, gelegen op iets meer dan een uur rijden van Nairobi, ligt aan de oevers van het Naivasha meer en is omringt door bergen, vulkanen en nationale parken.

Meer informatie over dit festival is te vinden op: http://www.riftvalleyfestival.com. Hier vind je onder andere de artiesten line up, ticket service en informatie over de omgeving.

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Masaï en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.com

###

Noot voor de redactie (