First Solar wordt partner in Desertec Industrial Initiative

Samenwerking accentueert mogelijkheden fotovoltaïsche energie in woestijnen

MAINZ, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20100316 --

First Solar Inc. (NASDAQ: FSLR) heeft dinsdag bekendgemaakt dat het als geassocieerde partner gaat deelnemen aan het Desertec Industrial Initiative, om te laten zien hoe fotovoltaïsche (PV) zonnetechnologie woestijnzon op grote schaal kan omzetten in schone, duurzame energie.

First Solar, marktleider op het gebied van grootschalige zonne-energiecentrales, is het eerste zuivere PV-bedrijf dat deelneemt aan Desertec. Desertec heeft tot doel vóór 2050 een significant deel van de elektriciteitsbehoefte van het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa te dekken via een netwerk van zonne- en windenergiebronnen.

“We zien uit naar de samenwerking met Desertec, omdat we willen laten zien wat de mogelijkheden zijn van hernieuwbare energie – en met name van PV-energie – om schone en betrouwbare stroom te leveren aan de bewoners van Afrika en het Midden-Oosten, maar ook van Europa”, aldus Stephan Hansen, directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van First Solar GmbH, de Europese verkoopafdeling en klantenservice van First Solar Inc.. “De uitdaging van wereldwijde opwarming vraagt om doortastende oplossingen en de ambitieuze visie van Desertec sluit daarbij aan”, zei hij.

Als geassocieerde partner van Desertec - voorlopig voor een periode van drie jaar – zal First Solar werkgroepen van Desertec versterken met zijn expertise op het gebied van grootschalige PV-technologie en het terrein effenen voor referentieprojecten en een uitrolplan. Onder de oprichters van Desertec bevinden zich onder andere toonaangevende bedrijven die actief zijn in de zonne- en windenergiesector en in de elektriciteitsdistributie.

First Solar heeft reeds grootschalige zonne-energiecentrales gebouwd in woestijngebieden in de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten en bereidt de bouw voor van een zonne-energiecentrale met een capaciteit van 2 gigawatt in de stad Ordos in Binnen-Mongolië.

Naast andere sterke punten, kan de dunne-filmtechnologie van First Solar bogen op een extreem hoge energieopbrengst, zelfs onder extreem warme woestijncondities.

“Als hoog-presterende, onderhoudsarme technologie, die in fasen kan worden ingezet en snel schone energie kan leveren, is PV de ideale aanvulling op andere hernieuwbare energiebronnen die al zijn vertegenwoordigd in het Desertec-initiatief”, aldus de heer Hansen.

Over First Solar

First Solar fabriceert zonne-energiemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en levert volledige fotovoltaïsche (PV) oplossingen. Het bedrijf levert een betaalbaar alternatief voor fossiele brandstoffen. Vanaf de winning van ruwe grondstoffen tot aan het inzamelen en recyclen van “end-of-life” producten, is First Solar gericht op het creëren van kosteneffectieve, hernieuwbare energieoplossingen die het milieu sparen en verbeteren. Meer informatie over First Solar kunt u vinden op http://www.firstsolar.com.

Voor First Solar beleggers

Dit persbericht bevat forward-looking statements die zijn gedaan conform de safe harbor bepalingen in Artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934. De forward-looking statements in dit persbericht vormen geen garanties voor toekomstige prestaties. Deze uitspraken omvatten een aantal factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen, waaronder risico’s die verband houden met het voeren van het bedrijf zoals de producten van het bedrijf, de ontwikkeling en distributie van de producten, economische en concurrentiefactoren en de cruciale strategische relaties van het bedrijf en andere risico’s die worden beschreven in de deponeringen van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verplicht zich niet tot het updaten van forward-looking informatie die is opgenomen in dit persbericht of met betrekking tot de hierin beschreven aankondigingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar – (Europa)
Brandon Mitchener of Pia Alina Lange
+49 (6131) 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar – (VS)
Alan Bernheimer of Melanie Friedman
+1 (602) 414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar – (Duitsland)
Sebastian Fasbender
+49 (0) 30 2088942-30
media-germany@firstsolar.com
of
Desertec Industrial Initiative
Alexander Mohanty
+49 (151) 4020-2412

mohanty@dii-eumena.com

Ticker_symbol NASDAQ:FSLR