Ingezonden persbericht


Persbericht

- 23 februari 2010 -
Aankondiging congres

Op 16 maart organiseert VMT:
VMT Food Event
Gezonde toekomst
De foodwereld in economisch, duurzaam en gezond perspectief

Onder de noemer 'Gezonde toekomst' focust VMT Food Event in 2010 op de trends en belangrijkste ontwikkelingen binnen de foodindustrie. Gezond kan letterlijk genomen worden als het gaat om productontwikkeling: gezonde voeding staat volop in de belangstelling. Een gezonde toekomst heeft verder alles te maken met duurzaamheid en duurzaam produceren. Gezond en veilig gaan hand in hand. Als geen andere sector heeft de foodbranche (voedsel)veiligheid hoog in het vaandel staan. Verder staan in de huidige crisis efficiënt produceren, kostenreductie en daarmee een gezonde economische bedrijfsvoering nadrukkelijk op de agenda. Al deze thema's komen in het congresprogramma, en zeker ook tijdens de openingssessie, aan de orde.

Gerda Verburg aan tafel
Minister Gerda Verburg debatteert tijdens het VMT Food Event met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Tijdens de discussie komen onderwerpen als duurzaamheid, MVO, concurrentiepositie en de machtsverdeling in de keten aan bod. De vertegenwoordigers die samen met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) plaatsnemen aan tafel zijn:
- Wim Schreuders, inspecteur-generaal, VWA

- Emmo Meijer, senior vicepresident, Unilever

- Alexander Wessels, business group director, DSM Food Specialties
- Marc Jansen, directeur Consumentenzaken en Kwaliteit, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel

Victor Deconinck presenteert het geheel en Philip den Ouden van de FNLI is tafelheer.

Parallelsessies
Na het plenaire gedeelte in de ochtend, is de middag ingedeeld rond de vier thema's Strategie & Marketing, Productontwikkeling & Gezondheid, Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Efficiency. Meer dan 45 sprekers uit de voedingsmiddelenindustrie delen hun visie en praktijkervaringen.

Paul Roberts en het Feed Your Mind diner
De relatie tussen de verschillende partijen met een belang in de voedselketen is niet transparant genoeg. Dat zegt Paul Roberts, auteur van het boek The End of Food. De voedingsmiddelenindustrie staat een aantal uitdagingen te wachten. Het is tijd om op de lange termijn na te gaan denken over een voedselproductiesysteem, vindt Roberts. Hij geeft zijn visie tijdens VMT Food Event. Ook dit jaar staat 's avonds een volledig duurzame maaltijd van Katja Gruijters zonder verspilling van voedsel op het menu. Met het diner maakt Gruijters een link naar de lezing van keynote speaker Roberts. Het is tijd voor een nieuwe wind door de foodindustrie, vindt Roberts. Maar welke kant waait die op? Gruijters biedt, onder het genot van pure smaken, inspiratie en gespreksstof om samen een antwoord te vinden op deze vraag.

De vierde editie van VMT Food Event vindt plaats op dinsdag 16 maart 2010, van 9.30 tot 21.30 uur in de NBC te Nieuwegein. VMT Food Event is inmiddels uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor de foodbranche. Ruim 350 bezoekers bezochten de laatste editie begin 2009. De deelnameprijs bedraagt ¤ 750,- met kortingen voor VMT abonnees en oud-deelnemers.

Meer informatie over het congres, het programma, de sprekers en het inschrijfformulier is te vinden op: www.vmtfoodevent.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht