Ingezonden persbericht


T MAART 2010

Turkey: Quo Vadis?

Dinsdag 16 maart 2010
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis
Reserveren: aanmeldingen@turkije-instituut.nl
Voertaal: Engels

Onder leiding van 'de Turkse Kissinger' Ahmet DavutoÄYlu, voormalig hoogleraar en sinds mei 2009 minister van Buitenlandse Zaken, heeft Turkije zijn buitenlandse beleid in de regio geherformuleerd. Davutoglu's focus is 'strategische diepte': een proactief beleid en goede betrekkingen met de buurlanden.

In de lezingenreeks 'n Goede Buur analyseert het Turkije Instituut Ankara's nieuwe beleid in de regio vanuit verschillende perspectieven. In de afgelopen maanden zijn ondermeer Turkije's betrekkingen met Cyprus, de Kaukasus en het Midden-Oosten aan bod gekomen. Maar wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de toekomst? Zal Turkije er in slagen 'strategische diepte' te vergaren in de regio door middel van 'zero problems'?

Gülnur Aybet is als hoogleraar Internationale Betrekkingen verbonden aan de University of Kent. Aybet publiceert regelmatig over transatlantische betrekkingen en Turkije's buitenlands beleid. Binnenkort komt haar nieuwste boek NATO in Search of a Vision uit (Georgetown University Press 2010). Aybet zal spreken over Turkije's positie in de regio en de betekenis van Ankara's buitenlands beleid in de toekomst.

Deze lezing wordt georganiseerd door het Turkije Instituut i.sm. Felix Meritis.

Verwacht...

Nacht van de Filosofie - Vrijheid
vrijdag 9 april 2010, 20.00-02.00 uur

De 9e editie van de Nacht van de Filosofie staat in het teken van het thema 'vrijheid'. In de vijf zalen van Felix Meritis vindt een zes uur lang programma plaats met onder anderen Ian Buruma (auteur Essay van de Maand van de Filosofie), Peter Bieri (Pascal Mercier van Nachttrein naar Lissabon), Martin Šimek, Rob Wijnberg, Café Philo, Roel Bentz van den Berg, Marcel Möring, Hans Achterhuis, Café Chantant met Frank en Maarten Meester, scholierendebat en nog veel meer.

De kaartverkoop is gestart. Bestel snel een kaartje online of aan de kassa van Felix Meritis. Zie ook de lezersaanbieding in de Felix Meritis krant februari/maart en Filosofie Magazine (nr. 1/2010).

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl