Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

OPENING EERSTE VOLLEDIG DIGITALE BIOSCOOP IN HOUTEN

De eerste volledig digitale bioscoop in Nederland zal volgende week, op dinsdag 16 maart, officieel geopend worden. CineLounge in Houten heeft alle vier zalen voorzien van uitsluitend digitale apparatuur. Hiermee wordt ingespeeld op de recente ontwikkelingen in de filmwereld.

100% digitaal
Han Wolf, directeur van Roma Servicebioscopen, de groep waartoe CineLounge behoort: 'Het is een gewaagde beslissing geweest. Wij zijn de eerste bioscoop in Nederland die de keuze gemaakt heeft geen analoge apparatuur te plaatsen. Steeds meer films worden digitaal uitgebracht, waardoor de huidige analoge apparatuur op den duur overbodig wordt. In CineLounge lopen we wellicht het risico bepaalde films niet te kunnen draaien wanneer de film niet digitaal beschikbaar komt. We schatten dit risico echter steeds kleiner in.'

Eerste servicebioscoop
CineLounge is de eerste servicebioscoop in de Randstad. Uitstekende service, luxe en comfort zijn de kernwaarden van de bioscoop. Om deze kernwaarden te kunnen realiseren is nergens op bespaard in het ¤ 1,5 miljoen kostende interieur. De naam Cinelounge is gekozen door de inwoners van Houten en Nieuwegein. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de naam CineLounge geassocieerd wordt met groot comfort in een luxe omgeving en dat het rust en zekerheid uitstraalt. Dat is precies de uitstraling die de te openen bioscoop voor ogen heeft.

Cijfers
Enkele cijfers: 527 bioscoopfauteuils in 8 verschillende kleuren, waarvan 93 op de in iedere zaal geconstrueerde balkonloges. 1.600 m2 nuttige oppervlakte, 2.000 m2 tapijt in 20 kleuren, 1.500 m2 wandbekleding in 25 kleuren/dessins, 600 m2 akoestische wanddemping, 350 lampen en meer dan 2.500 stuks LED-verlichting, 125.000 Watt airconditioning, 61 deuren, spiegelwanden in 4 kleuren, etc etc.

EINDE PERSBERICHT