Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 11 maart 2010




CDA onderzoekt voortzetting huidige coalitie

De raadsfractie van het CDA in Heerde heeft woensdagavond besloten om te proberen een coalitie te vormen met de ChristenUnie-SGP en de P.v.d.A. Dat zou een voortzetting betekenen van de huidige coalitie.

Dinsdagavond 16 maart vindt in het gemeentehuis de eerste bijeenkomst plaats met de lijsttrekkers en de beoogde kandidaat-wethouders van de drie partijen. In de gemeente Heerde komen zeven partijen in de gemeenteraad. Het CDA kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart de meeste stemmen. Daarom heeft de lijsttrekker, Anton Westerkamp, het initiatief genomen om de lijsttrekkers uit te nodigen voor een overleg.


Met alle partijen om tafel

Maandag 8 maart heeft Westerkamp, die behalve (in)formateur ook lijsttrekker is, aan tafel gezeten met de overige zes lijsttrekkers van de politieke partijen in Heerde. Tijdens deze bijeenkomst heeft hij zich laten informeren of de partij zou willen participeren in een nieuw te vormen college. Ook wilde hij weten of zij een voorkeur hebben voor de partijen waar hij het eerst mee zou moeten overleggen.


Veel 'op de wagen gezet'

De fractie van het CDA heeft voor de ChristenUnie-SGP en de P.v.d.A gekozen op basis van de volgende argumenten:

1.) In de periode 2006- 2010 is er vanuit dat college-akkoord veel tot stand gekomen, veel 'op de wagen' gezet. Veel van deze onderwerpen moeten nog een vervolg krijgen. Dit wil het CDA graag gezamenlijk doen met ChristenUnie-SGP en P.v.d.A.
2.) Bij de evaluatie in februari 2010 hebben de drie partijen aangegeven dat zij prettig hebben samengewerkt en dat het onderling vertrouwen uitstekend was.
3.) De CDA-fractie heeft de verkiezingsprogramma's beoordeeld op haalbaarheid.
4.) Het CDA voorziet dat er ook in de komende vier jaar moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Hierbij kan het opgebouwde vertrouwen in elkaar van essentieel belang zijn.
5.) Ook heeft het CDA geconstateerd dat er nog diverse verbeterpunten moeten worden doorgevoerd (onder meer op het gebied van de communicatie plus betere verstandhouding tussen burgers en instellingen en gemeente). De CDA-fractie heeft er vertrouwen in dat dit ook de komende periode kan worden gerealiseerd.



Einde persbericht