Agentschap NL


Innovatieprogramma Point-One blikt terug en kijkt vooruit

Innovatieprogramma Point-One van Agentschap NL kijkt 16 maart tijdens het evenement 'High Tech Solutions for a Sustainable Future' naar de afgelopen vier jaar én de toekomst.

Energiebesparing door het ontwikkelen van een mobiele telefoon op zonne-energie of door sensoren die er voor zorgen dat er geen lampen of elektrische apparatuur onnodig aan blijven staan in huis, of het verbeteren van de zorg door de inzet van robots of door het ontwikkelen van een 'TomTom' van het lichaam. Dit zijn slechts enkele projecten voortgekomen uit het innovatieprogramma Point-One van Agentschap NL. Op dinsdag 16 maart vindt het jaarlijkse evenement van dit programma plaats onder de noemer 'High Tech Solutions for a Sustainable Future'. Er wordt onder meer gekeken naar wat vier jaar Point One heeft opgeleverd.

Kansen en uitdagingen
Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch, wordt niet alleen teruggekeken op de afgelopen vier jaar, maar ook een blik op de toekomst geworpen: waar liggen de nieuwe kansen en uitdagingen voor de hightech industrie? En ook: hoe kan Nederland dé internationale hightech hotspot voor maatschappelijke innovaties worden?

'From good to great'
Minister van der Hoeven van Economische Zaken is aanwezig om het boek 'From good to great: vier jaar Point-One projecten in beeld' te presenteren. Dit boek biedt een overzicht van de Point-One sector en van alle Point-One projecten met hun bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken. Ook maakt de minister bekend hoeveel geld er voor 2010 voor Point-One beschikbaar is.
Overige sprekers zijn onder anderen Roel Kramer, voorzitter van de vereniging Point-One, Prof. dr. Luc Soete, hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de Universiteit van Maastricht en dr. Jan van den Biesen, vice-president Public R&D Programs bij Philips Research.

Ook vindt een paneldiscussie plaats, waarin experts uit de sector over verschillende stellingen in discussie gaan. 's Middags vinden er verschillende themasessies plaats en is er een informatiemarkt te bezoeken.

Point-One
In het innovatieprogramma Point-One werken toonaangevende industrie, kennisinstellingen, kleine en middelgrote ondernemingen en de overheid intensief samen aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor nano-electronica, embedded systemen en mechatronica. Point-One is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse hightech industrie, kennisinstellingen en het ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie
Innovatieprogramma Point One