Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 16 maart 2010

Embargo tot dinsdag 16 maart 2010, 18.30 uur

Koninklijke Onderscheiding voor dominee Glashouwer

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper van Amersfoort reikt dinsdag 16 maart 2010 een Koninklijke Onderscheiding uit aan dominee Glashouwer. Hare Majesteit de Koningin heeft de heer Glashouwer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de tweedaagse internationale vergadering van Christians voor Israel ontvangt de heer Glashouwer de Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking vindt plaats in Garderen.

Christenen voor Israel
De heer Glashouwer heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor het verbeteren van de relatie en het wederzijds begrip tussen Joden en niet-Joden en voor de bestrijding van antisemitisme. Hij was voorzitter van Christenen voor Israel en later voorzitter en president van Christians for Israel International. De heer Glashouwer bekleedde deze functies naast zijn hoofdfunctie als predikant voor de Hervormde Kerken in Nederland.

Evangelische Omroep
De heer Glashouwer was mede-oprichter van de Evangelische Omroep. Hij maakte en presenteerde programma's en vormde samen met zijn echtgenote, die veel EO-programma's aankondigde, een boegbeeld van de Evangelische Omroep.

Evangelische Hogeschool te Amersfoort
De heer Glashouwer was mede-oprichter, secretaris en bestuurslid van de Evangelische Hogeschool te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort