Morgen met de fiets tot in de filmzaal!

15/03/2010 15:01

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Geen 'DRIVE-IN cinema' maar een 'BIKE-IN cinema'

ICC Gent klaar voor 1ste Media Markt BIKE-IN Cinema op 16 maart

Het in studenten gespecialiseerde mediabedrijf GUIDO organiseert morgen een ongeziene filmstunt. Gentse studenten kunnen dan in het ICC Ghent voor de allereerste keer naar de BIKE-IN cinema. Het initiatief kadert in de "Week van de Student in het ICC Gent" en geeft het startschot voor een hele reeks studentenactiviteiten in de Arteveldestad.

De organisatie is trots om de avant-première te kunnen vertonen van de Vlaamse politiefilm Wolf, met o.a. Axel Daeseleire in de hoofdrol, een film waar menig filmkenner op zat te wachten. De tweede film die wordt vertoond is Antichrist, een schandaalfilm van Lars - I am the best film director in the world - von Trier. Alle aanwezigen worden getrakteerd op tal van animaties en verrassingen, goodies, gadgets en free gifts. Zo staan drankjes en hapjes klaar, organiseert GUIDO een Facebook-fotowedstrijd en kunnen deelnemers waardevolle prijzen winnen, zoals vouchers voor Media Markt, een splinternieuwe elektrische cruiser, schoenen van Kickers etc-

Twee films voor de prijs van 1

Vanaf 17.30 uur kunnen studenten comfortabel en veilig binnenfietsen (of -wandelen). In ruil voor 9 euro aan de kassa of amper 6 euro in voorverkoop krijgen ze twee films te zien. Nadat ze hun fiets veilig hebben achtergelaten in de door Stad Gent - Dienst Mobiliteit aangeleverde fietsstallingen, hebben studenten de keuze tussen het tot filmzaal omgevormde "Auditorium" en de Casinozaal.

In laatstgenoemde zaal zijn 5 betaalbare & energievriendelijke beamers (Epson) geïnstalleerd en kunnen studenten comfortabel van de film genieten op kussentjes en grote zitzakken. Vóór de vertoning worden fietsacrobatieën, zumba of spinningsessies georganiseerd. Enkele fietslegendes zullen niet ontbreken -

De structurele partner voor dit event is Media Markt Oostakker en bovendien wordt samengewerkt met diverse Gentse presidia en het overkoepelende overlegorgaan van de UGENT, het FK. GUIDO ondersteunt op haar beurt de door het FK georganiseerde Dies Natalis fuif op donderdag 18 maart in hetzelfde ICC Ghent. Beide hebben een combi-aanbod uitgewerkt, inclusief een door de UNESCO gepatroneerde Internationale Studentenkaart ISIC.

Meer info, ticketing en over participerende studentenverenigingen via www.guido.be/bike-in of via Faculteiten Konvent Gent "De Therminal, Hoveniersberg 24" of via info@fkserv.ugent.be.

Brouwland BierCompetitie

Nog op 18 maart - en alweer in het ICC - vindt de finale van de BrouwlandBiercompetitie plaats. Veertig bierminnende teams, waaronder 25 studententeams, strijden om de titel van 'Beste Hobbybier van Vlaanderen'. Onder het goedkeurend oog van een jury met o.a. Peter Van Asbroeck en biereminenties van de brouwerijen Orval en Dubuisson, presenteren de teams vanaf 13u00 hun zelfgemaakte brouwsels.

!! REDACTIES die aanwezig willen zijn tijdens de finale, kunnen contact opnemen met pieter@urbancommunication.be of op +32 2 478 78 38

Wenst u meer informatie over BIKE-IN ? Contacteer:

Woordvoerders voor GUIDO zijn:

Wim Verheye, te bereiken op 0479/210.510 of via wim@guido.be

of Thomas Van Cauwenberghe op 0475/558866 of via thomas@urbancommunication.be

Voor u als journalist is er de mogelijkheid tot "one-on-one-interviews" met de organisatoren en/of deelnemende studenten(clubs). Contacteer ons om voor u een eventuele afspraak te regelen. Clubs die hun medewerking hebben toegezegd zijn o.a. Politeia, VDK, VEK, Home Vermeylen, VPPK, VLK, VTK, Meer updates via bovenstaande sites.

De woordvoerders zijn ook uw aanspreekpunt voor het organiseren van wedstrijden waarin u vrijkaarten kan weggeven.

Ontvangst van pers, partners, politieke vertegenwoordigers, studentenvertegenwoordigers en BV's zullen plaatsvinden in Café Cité van het ICC Ghent vanaf 18u00.

Wenst u graag aanwezig te zijn? U kan uw plaatsen telefonisch of per mail doorgeven op bovenstaande adressen.

Fotomateriaal zal u kunnen downloaden op: www.guido.be/downloads/bike-in

Fotograaf zal aanwezig zijn op het event.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel