Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 15-03-2010

OPSPORING VERZOCHT DINSDAG 16 MAART

In de uitzending van AVRO Opsporing Verzocht van dinsdag 16 maart om 21.50 uur op Nederland 1 besteden Sipke Jan Bousema en Anniko van Santen, onder voorbehoud van wijzigingen, aandacht aan onderstaande onderwerpen.

Breda: Ontsnapping Hulda Kiel: In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 februari ontsnapt een vrouwelijke gevangene uit de De Koepelgevangenis in Breda. De vrouw, Hulda Kiel, lukt het om zich die nacht uit te graven. Waarschijnlijk is ze buiten opgewacht door een bekende met een auto, die haar heeft geholpen weg te komen. Ze moet nog 21 maanden uitzitten in verband met een ernstig geweldsmisdrijf.

Den Haag: Gewelddadige overval: Vrijdag 5 februari overvalt een man een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Damasstraat in Den Haag en slaat haar zelfs bewusteloos. De bejaarde vrouw komt die vrijdag rond 12.30 uur thuis na boodschappen te hebben gedaan. Even later belt de man bij haar aan en wanneer de vrouw opendoet overvalt hij haar direct terwijl hij een mes tegen haar keel duwt. Wanneer de vrouw gilt slaat hij haar bewusteloos en berooft haar van haar sieraden en haar portemonnee. Uiteindelijk vlucht hij te voet.

Spanbroek: Diefstal schilderijen: Vrijdag 1 mei 2009 worden twee waardevolle schilderijen gestolen uit het Scheringamuseum in Spanbroek. De twee schilderijen, 'Adolescence' uit 1941 van Salvador Dali en 'La Musicienne' uit 1929 van Tamara de Lempicka, zijn nog steeds niet terecht. De roof van de schilderijen werd door drie daders uitgevoerd. In de uitzending wordt de extreem hoge beloning bekend gemaakt.

Amsterdam: Brian James Waite: De Britse bankovervaller Brian James Waite pleegt in november 2001 een overval op een bank in Cardiff in Engeland. Hierbij wordt het nodige geweld gebruikt en Waite weet hierbij zo'n 25.000 pond buit te maken. Enkele dagen later wordt hij in de Engelse plaats Hull gearresteerd. Waite wordt uiteindelijk tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld, maar hij weet in 2006 te ontsnappen.

Breda: Poging overval: Woensdag 17 februari proberen drie mannen een juwelier in Breda te overvallen. Dit mislukt en de overvallers slaan op de vlucht. Diezelfde dag nog ziet een beveiligingsmedewerker bij de juwelier aan de Weerijssingel in Breda een man voor de deur staan. Hij verzoekt de man zijn bril en visserspetje af te doen. In plaats daarvan haalt hij een vuurwapen tevoorschijn.

Schraard: Dood 17-jarige Tom Oldenbroek: Vrijdag 18 februari 2000 vindt de politie het levenloze lichaam van de 17-jarige Tom Oldenbroek in een sloot bij het Friese plaatsje Schraard. De jongen is voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari als hij samen met vrienden op stap is in Café Frisia in Schraard. In eerste instantie ging de politie niet uit van een misdrijf. Maar inmiddels heeft het onderzoeksteam nieuwe informatie waardoor de dood van Tom mogelijk in een ander daglicht komt te staan.

Dordrecht: verdwijning Millie Boele : We melden de laatste stand van zaken over de verdwijning van de 12-jarige Millie Boele.



Algemene omroepvereniging AVRO