Ingezonden persbericht


Persbericht
Griffie
Gemeente Wageningen

Wageningen, 15 maart 2010

Conceptadvies informateur gereed

Informateur Annelies Verstand heeft haar conceptadvies gereed. Op basis van de gesprekken die zij met de vertegenwoordigers van de verschillende partijen voerde stelt zij voor gesprekken te starten tussen D66, GroenLinks en PvdA. Het eerste bespreekpunt daarbij moet zijn de bezuinigingen.

Het ligt volgens de informateur voor de hand om met de VVD in bespreking te gaan wanneer overeenstemming ontbreekt op dit punt.

Verder dienen in het coalitieakkoord aan de orde te komen: bestuursstijl (hoe dienen de wethouders om te gaan met elkaar, de samenleving en de raad) de uitvoering van het klimaatbeleid, de grote projecten, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting en bereikbaarheid/verkeer.

Mevrouw Verstand vindt een college van D66, GroenLinks en Stadspartij geen verstandige optie vanwege het geringe draagvlak (13 van de 25 zetels in de Wageningse gemeenteraad). Door Stadspartij en VVD is geopperd dat beide partijen samen één wethouder naar voren zouden kunnen schuiven. De informateur ontraadt dit: het is niet bevorderlijk voor de slagkracht en hechtheid van de coalitie en draagt niet bij aan heldere verhoudingen in college en raad.

Op dinsdag 16 maart wordt het conceptadvies besproken door de vertegenwoordigers van de Wageningse gemeenteraad. Dit gebeurt in een openbare bijeenkomst die om 19.00 uur plaatsvindt in de raadzaal in het Stadhuis. Daarna zal mevrouw Verstand haar definitieve advies afronden.


- einde persbericht -