Gemeente Berkelland


Informatieavond toekomst omgeving `Leo Stichting' op 16 maart in gemeentehuis

De gemeenteraad van Berkelland heeft besloten een omgevingsvisie te laten opstellen voor het gebied `Leo Stichting'. Deze is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld en wordt op 16 maart in het gemeentehuis in Borculo gepresenteerd. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de omgevingsvisie op het gebied toegelicht aan de bewoners en betrokkenen. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Berkelland, Marktstraat 1 in Borculo en begint om 19.30 uur.

Door diverse ontwikkelingen in de afgelopen jaren bestaat er onzekerheid over de toekomst van het gebied van de Leo Stichting. In de `omgevingsvisie Leo Stichting' wordt een aantal keuzes gemaakt. Opvang, zorg en opleiding van jongeren met gedragsproblemen en/of andere beperkingen bepaalt ook het beeld van de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van het gebied.

Huidige gebruik
Er is een analyse gemaakt van de historie en het gebruik van het gebied en van de meningen van eigenaren, gebruikers en omwonenden. Op basis hiervan is gekozen om uit te gaan van een consolidatie (hecht en duurzaam maken) van het huidige gebruik. Ook wordt een deel van de wegen in het gebied door de gemeente overgenomen. Verder gaat de omgevingsvisie in op de verbetering van de onderlinge communicatie in het gebied en de communicatie met de gemeente.

Informatieavond `omgevingsvisie Leo Stichting'

* 16 maart, 19.30 uur

* In gemeentehuis Borculo

Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 15/03/2010