Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Vier personen aangehouden na winkeldiefstal

Geesteren

Een 24-jarige vrouw uit Borne, een 25-, 37- jarige man Winterswijk en een 37-jarige vrouw uit Winterswijk werden maandagmiddag 15 maart aangehouden, omdat zij betrokken waren bij een winkeldiefstal in Geesteren.

Maandagmiddag 15 maart omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding dat een auto met een Frans kenteken zich verdacht ophield bij een winkel aan de Dorpsstraat in Geesteren. De politie trof twee personen in de auto aan. Een derde persoon kwam bij de auto waarna de auto er snel vandoor ging. Direct kwam een getuige dat zojuist de laatst bij de auto gekomen man met een vrouw de winkel uit waren gelopen en bij het zien van de politie draaide de vrouw snel liep weg in andere richting. De politie trof de vrouw aan op de Vriezenveenseweg. Bij de vrouw, een 24-jarige inwoonster uit Borne, werden meer dan 20 tubes tandpasta aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De vrouw werd aangehouden. De politie bleef uitkijken naar de auto en trof de auto ook op de Vriezenveenseweg aan. De drie inzittenden, een 25-, 37- jarige man Winterswijk en een 37-jarige vrouw uit Winterswijk, werden aangehouden omdat zij verdacht worden van diefstal in vereniging. Alle vier zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010022874)

Tweede man aangehouden voor drugsbezit Losser
De politie heeft maandag 15 maart een tweede man aangehouden in een woning in Losser. De 24-jarige reed zondagmorgen 14 maart met een 21-jarige Lossernaar in Denekamp. Toen de politie de auto wilde controleren omdat de verlichting niet functioneerde ging de bestuurder er snel lopend vandoor. In de auto troffen de agenten diverse zakjes drugs aan. De 21-jarige bijrijder werd direct aangehouden en de politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon de 24-jarige bestuurder uit Losser worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.