Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DWARS voor links-progressief Amsterdam

DWARS Amsterdam, GroenLinkse jongeren, pleit voor een links-progressief college in Amsterdam bestaande uit de PvdA, GroenLinks en D66. De jongeren zien de samenwerking tussen de drie partijen als de enige manier om een jong, sociaal en progressief Amsterdam te behouden en verder te ontwikkelen. "Wij streven naar een wereldstad waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat, iedereen een plek heeft en dit alles zonder teveel bureaucratische betutteling en bemoeienis. Amsterdam als wereldstad waar gewoond kan worden en kleine ondernemers zich kunnen ontwikkelen, een stad die 24 uur leeft en waar het nachtleven niet om 3 uur stopt", aldus Melissa van Herwijnen van DWARS Amsterdam.

Er moeten nu keuzes worden gemaakt over welk Amsterdam we willen, niet voor vier jaar, maar voor onze toekomst. Amsterdam gaat een onzekere nieuwe tijd in. Job Cohen neemt na vele jaren afscheid als burgemeester en er zullen hierdoor veranderingen plaatsvinden. Hier moet goed en pragmatisch op ingespeeld worden en daarbij kan Amsterdam geen conservatieve partijen gebruiken. "Waar wij naar toe willen werken is een sociaal, groen, vernieuwend en vrijzinnig Amsterdam, hiervoor zijn partijen nodig die binnen dit profiel passen. DWARS ziet in de PvdA en D66 de beste partners voor GroenLinks om dit te verwezenlijken", verklaart Melissa van Herwijnen.

Het is als jongerenorganisatie belangrijk je hierover uit te spreken. DWARS Amsterdam vindt het belangrijk dat de visie van de jongeren in dit soort kwesties duidelijk gehoord wordt. Jongeren hebben vaak een frissere kijk op politiek en andere partijen, waardoor ze een helder oordeel kunnen vellen. DWARS hoopt dat ook andere politieke jongeren organisaties zich stelliger op dit punt gaan uitspreken. Niet alleen hoopt DWARS dat de jongerenorganisaties hun wens uitspreken, maar belangrijker nog vinden zij het dat de moederpartijen dit doen.

----------