Ingezonden persbericht


MMD presenteert nieuwe, energiezuinige Philips LCD-monitor Philips 240B1CS zet nieuwe standaarden op het gebied van gebruiksmogelijkheden, kwaliteit en productiviteit voor moderne zakelijke gebruikers

Amsterdam, 16 maart 2010: MMD, de onderneming achter Philips LCD-monitoren, introduceert haar nieuwe 240B1CS LCD-monitor. De 240B1CS levert een helder dynamisch beeld en verbruikt vergeleken met het vorige model minder dan de helft aan energie.

De Philips 240B1CS heeft een 24-inch scherm, een formaat dat snel uitgroeit tot de nieuwe zakelijke standaard omdat het gebruikers in staat stelt twee A4-formaat documenten naast elkaar te openen.

De belangrijkste kenmerken:


* Royale 70mm hoogteafstelling, kantel- en zwenkfuncties voor zowel de voet als het beeldscherm zelf, een verticale en horizontale inkijkhoek van 178°.


* Ingebouwde stereo-audio met een koptelefoonaansluiting; essentieel voor online videovergaderen en instant messaging.


* USB-poort op de monitor, een groot voordeel voor gebruikers die hun CPU's of PC's onder hun bureau plaatsen.

'Voor MMD is de Philips 240B1CS een belangrijke mijlpaal in de evolutie van LCD-monitor technologie. Ook demonstreert het onze toewijding om de historie van het merk Philips in ere te houden.' zegt Thomas Schade, VP Europe MMD. 'Hoogwaardige beeldkwaliteit, technologische vooruitgang en energiezuinigheid, gekoppeld aan een milieuvriendelijk fabricageproces maken dit model gewild voor de oplettende en bewuste zakelijke gebruiker.'

Perfect Beeld/Laag Stroomverbruik
De door Philips ontwikkelde TrueVision testtechnologie corrigeert potentiaalverschillen tijdens het kalibreren van monitorschermen en zorgt daarmee voor een continue weergave bij alle monitoren. Deze on-screen kleurcorrectheid voldoet aan een norm die vier keer zo streng als de norm die Microsoft hanteert bij Windows, bovendien is deze technologie Windows 7-gecertificeerd. De 240B1CS biedt gebruikers de keus uit verschillende beeldmodi - Eco, Office, Image Viewing en Entertainment - zodat energie kan wworden bespaard, maar ook helderder kan worden gezet op bepaalde momenten.

De monitoren zijn uitgerust met SmartImage, deze toepassing analyseert de inhoud van het scherm en verbetert op dynamische wijze het contrast en de kleurverzadiging. Smart Contrast, een onderdeel van het SmartImage-pakket, zorgt voor stilstaande en bewegende beelden van zeer hoge kwaliteit. Daarbij is de kleur zwart, zeer zwart en is helder nog helderder. Ook de details zijn scherper tegenover andere vergelijkbare monitoren. SmartImage wordt aangestuurd via de SmartControl II applicatie, een gebruiksvriendelijke on-screen interface. Als het 240B1CS model aan staat verbruikt de monitor minder dan 37 watt, in de standby stand is dit minder dan een halve watt.

Internationale standaarden en keurmerken
De Philips 240B1CS wordt gefabriceerd volgens strikte milieunormen, waaronder EPEAT Silver en Energy Star. De monitoren bevatten geen lood en alle materialen en verpakkingen zijn 100% recyclebaar. Bovendien is men erin geslaagd om het kwikgebruik van de lampen met 50% te verminderen.

Het scherm is voorzien van het TCO 5.0 Certified label, één van de strengste certificeringen voor schermen ter wereld. TCO garandeert dat het scherm zodanig is ontworpen dat het minimale impact heeft op het klimaat en de natuurlijke omgeving, terwijl het toch superieure prestaties levert.

Prijzen en Beschikbaarheid
De Philips 240B1CS is voor de winkeladviesprijs van ¤369,- (excl. BTW)) verkrijgbaar via alle MMD bedrijfspartners. Voor meer informatie over Philips LCD-monitoren verwijzen wij u naar www.philips.com/lcdmonitors

Over MMD
MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips' merkbelofte te combineren met TPV's productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan en Eindhoven.