Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 16 maart 2010

Rustpunten voor fietsers en wandelaars
De gemeente Hattem is op zoek naar toeristische rustpunten in het buitengebied.

De gemeente Hattem wil graag dat er nog vóór de zomer in het buitengebied toeristische rustpunten worden gerealiseerd in het belang van serviceverlening aan fietsers en wandelaars. Hiermee sluit Hattem aan bij een project dat in 2010 en 2011 over de hele Veluwe, met steun van provincie Gelderland, zal worden gerealiseerd. Voorwaarde voor een rustpunt is, dat dit ligt aan een fiets- of wandelroute. Rustpunten kunnen het beste worden gerealiseerd bij panden met een agrarische bestemming, bijzondere gebouwen of bij woningen die op een aantrekkelijk perceel staan. Meer informatie over rustpunten is te vinden op de website van Stichting Rustpunt www.rustpunt.nu.

Inwoners van de gemeente Hattem die een rustpunt op hun perceel willen realiseren, kunnen hun interesse tot en met 27 maart 2010 opgeven via info@rustpunt.nu of door middel van de antwoordbon in de Dijkpoorter die vanaf week 12 op de gemeentepagina staat. Aan de hand van de binnengekomen reacties wordt bekeken wat de meest geschikte locaties voor rustpunten in de gemeente Hattem zijn. Daarbij zal worden gelet op een goede spreiding van de rustpunten ten opzichte van elkaar en bestaande voorzieningen. Een rustpunt is duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, in eiken palen gevat en alleen geopend als het bord "open" aanwezig is. Fietsers en wandelaars treffen er een tafel en twee banken aan en voorzieningen waarmee de bezoeker zelf koffie, thee en limonade kan bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Er kan bij Rustpunten worden verwezen naar nabijgelegen horecagelegenheden en bijzondere toeristische trekpleisters in de buurt. Ook valt te denken aan de combinatie tussen een boerderijwinkel, B&B, zorgboerderij of museum met een Rustpunt. Het is hierbij wel de bedoeling kleinschaligheid te handhaven.

Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de volgende criteria:
1. Ligging aan een wandel of fietsroute in het buitengebied.
2. In het bestemmingsplan buitengebied zijn Rustpunten mogelijk bij een (voormalig) agrarische bestemming.
3. Spreiding: niet te dicht bij elkaar, minimale afstand tot horecagelegenheid.
4. Bij nagenoeg gelijke situatie zal degene die zich als eerste heeft aangemeld, voorrang krijgen.

Meer informatie over Rustpunten is te vinden op de website www.rustpunt.nu Meer specifieke vragen kunt u desgewenst nu al stellen via info@rustpunt.nu

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht