Ingezonden persbericht


Cordys meldt sterke groei in omzet en klantenaantal

Innovatieve strategie leidt tot leidende positie in cloud-orkestratie en Total BPM

Putten, 16 maart 2010 - Cordys, de toonaangevende aanbieder van software voor bedrijfsprocesinnovatie, heeft over 2009 een sterke groei gemeld. Vergeleken met 2008 groeide de omzet uit licentieverkoop met 56 procent.

In de afgelopen periode kon Cordys door strategische samenwerkingen met CSC en Google zich verder concentreren op licentieverkoop, productontwikkeling en klant- en partnerondersteuning. Dankzij haar radicale productstrategie en sterke focus op OEM-afnemers en -partners, heeft Cordys haar wereldwijde klantenportfolio kunnen uitbreiden met verschillende nieuwe klanten, waaronder Siemens Healthcare, ABB, MCM Klosterfrau, ING Vysya Bank, Carrefour India, DP World, Aegon-CNOOC (China National Offshore Oil Corporation), Powel, RWE/Essent, SOS International, Rendo Energy, China Post Logistics en YES Bank.

Volgens onafhankelijke analisten is Cordys een van de 'hotste' technologiebedrijven in 2010(1). Het bedrijf verricht baanbrekend werk op gebieden als cloud orchestration en BPM op basis van SaaS (Software as a Service). Met deze diensten biedt Cordys uitgebreide mogelijkheden aan bedrijven die nieuwe cloud-producten in de markt zetten, zoals telecommunicatieaanbieders

"Ons Research & Development-team dat uit 350 medewerkers bestaat, heeft het mogelijk gemaakt een platform te bouwen, dat de kloof overbrugt tussen interne bedrijfssoftware en services uit de cloud", aldus Jan Baan, CEO en oprichter van Cordys. "Het is onze missie om klanten software van wereldklasse te leveren, die veranderingen en innovaties mogelijk maakt voor een snellere en een flexibeler manier van zakendoen. Dankzij het Business Operations Platform kunnen onze klanten hun bedrijfsvoering continu verbeteren en sneller rendement behalen op hun investeringen."

Kort geleden maakte Cordys bekend dat het launching partner is van de nieuwe Google Apps Marketplace. Baan: "Via de Google Apps Marketplace is Cordys Process Factory beschikbaar voor miljoenen Google Apps-gebruikers die gebruikmaken van de cloud."

Dankzij de focus op samenwerking met partners als CSC, CapGemini, Atos Origin, Crossroad, Realta, Emergent en vele andere, kon Cordys haar aanwezigheid internationaal uitbreiden in verschillende sectoren, waaronder banken en verzekeringen, utilities en energie, communicatie, productie, logistiek, techniek, overheid, en media en uitgeverijen.

Per Jonsson, directievoorzitter en Chief Operating Officer van Cordys, zegt: "Organisaties worden geconfronteerd met bestuurs- en risicomanagementvraagstukken, en zoeken naar snellere manieren om bijvoorbeeld Lean Six Sigma te implementeren. In een tijd van intense financiële druk kijken ze naar mogelijkheden om gezamenlijk hun werkwijzen te vernieuwen. Samen met onze partners bieden we procesgerichte bedrijfsoplossingen die organisaties in staat stellen om Business Process Management en cloud computing op één enkel platform te gebruiken. Met het oog op continue procesverbetering kunnen traditionele systemen en kan complexe bedrijfssoftware nu hergebruikt worden in een flexibele en goedkope omgeving. Hiermee is een snellere implementatie van technologieën en processen mogelijk."