Ingezonden persbericht


Persbericht

16 maart 2010

10.000e rit OV-fiets met de Utrecht Bereikbaar Pas

De houders van de Utrecht Bereikbaar Pas zijn enthousiaste gebruikers van OV-fiets. Sinds februari 2009 kon een maandelijks groeiend aantal pashouders gebruik maken van deze service, en onlangs werd de 10.000e rit gereden.

'En dat is een hele mooie score,' vindt Kaj Mook, directeur van NS OV-fiets. 'Het is altijd maar even afwachten of zo'n nieuwe groep reizigers je weet te vinden. Maar bij Utrecht Bereikbaar werd er al van begin af aan volop gefietst.'

Het is niet de eerste keer dat OV-fiets participeert in een mobiliteitsproject. Ook tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden aan de A10 was OV-fiets een onderdeel van het pakket aan alternatieven dat aan de reizigers geboden werd. 'Toen al hebben we gemerkt dat dit een goede manier is om in één keer heel veel mensen kennis te laten maken met ons product. Dus toen Utrecht Bereikbaar ons vroeg mee te werken aan dit project, hebben we daar geen moment over getwijfeld. OV-fiets wordt door Utrecht Bereikbaar op een goede manier gepositioneerd en daar zijn wij erg blij mee.'

Dé oplossing voor de 'last mile'
De OV-fiets is de snelle en flexibele huurfiets voor het laatste stukje van de reis. Hij is te huur op ruim 200 locaties, vooral bij NS-stations. Maar ook bij sommige metro- en busstations, P+R Terreinen, enkele bedrijventerreinen en in stadscentra. Wie een Utrecht Bereikbaar Pas heeft, kan gratis gebruikmaken van OV-fiets. Anderen kunnen een abonnement afsluiten voor ¤9,50 per jaar en betalen dan slechts ¤ 2,85 per keer. Zonder rompslomp kan iedereen zo snel en makkelijk over een OV-fiets beschikken.

Utrecht Bereikbaar Pas
De Utrecht Bereikbaar Pas is een persoonsgebonden vervoerbewijs waar je zowel voor werk als privé gebruik van kunt maken. De Utrecht Bereikbaar Pas is er in twee vormen: de 'gewone' Pas voor mensen die in de stadsregio (gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Maarssen, De Bilt, Zeist en Bunnik) wonen, en de Pluspas voor mensen die buiten de stadsregio Utrecht wonen. De 'gewone' pas geeft toegang tot al het OV van GVU/Connexxion binnen de stadsregio Utrecht en OV-fiets en KPN Hotspots in heel Nederland. De Pluspas biedt extra nog vervoer met trein en snelwegbus. Zo'n 150 bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein bieden hun werknemers met de Utrecht Bereikbaar Pas een voordelige en makkelijke oplossing voor file- en parkeerproblemen. De effecten van de pas en de andere maatregelen van Utrecht Bereikbaar over 2009 worden binnenkort bekend gemaakt.



Ingezonden persbericht