Ingezonden persbericht


16 maart 2010

Vanavond 21:50 uur


* Den Haag: Gewelddadige overval

* Spanbroek: Diefstal schilderijen

* Amsterdam: Britse topcrimineel

* Schraard: Dood Tom Oldenbroek

* Breda: Ontsnapping Hulda Kiel

* Dordrecht: Vermissing Milly Boele

* Westzaan: Onbekende dode man

* Rotterdam: Vondeling

Den Haag: Gewelddadige overval

Vrijdag 5 februari overvalt een man een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Damasstraat in Den Haag en slaat haar zelfs bewusteloos.

Spanbroek: Diefstal schilderijen

Vrijdag 1 mei 2009 worden 2 waardevolle schilderijen gestolen uit het Scheringamuseum in Spanbroek.

Amsterdam: Britse topcrimineel

De Britse bankovervaller Brian James Waite pleegt in november 2001 een overval op een bank in Cardiff in Engeland. Hij weet na een veroordeling te ontsnappen en houdt zich sindsdien schuil in Amsterdam.

Schraard: Dood Tom Oldenbroek

Vrijdag 18 februari 2000 vindt de politie het levenloze lichaam van de 17-jarige Tom Oldenbroek in een sloot bij het Friese plaatsje Schraard. In eerste instantie lijkt het erop dat hij verdronken is. Maar door hernieuwde media-aandacht over zijn dood hebben zich nieuwe getuigen bij de politie gemeld. Daardoor zijn er serieuze aanwijzingen binnengekomen, waarop is besloten het onderzoek opnieuw te openen.

Breda: Ontsnapping Hulda Kiel

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 februari ontsnapt gevangene Hulda Kiel uit de De Koepelgevangenis in Breda door zich een weg naar buiten te graven.

Dordrecht: Vermissing Milly Boele

De 12-jarige Milly Boele is sinds woensdagmiddag 10 maart spoorloos verdwenen. Vanavond nogmaals een oproep aan iedereen die kan helpen Milly terug te vinden.

Westzaan: Onbekende dode man

Woensdag 10 maart wordt een het lichaam van een overleden man aantroffen op een parkeerplaats aan de Overtoom in Westzaan.

Rotterdam: Vondeling

Maandag 15 maart vindt een vrouw aan de Waaldijk in Delfshaven in Rotterdam een pasgeboren baby'tje.

Voor een breder beeld

De onafhankelijke AVRO stimuleert de vrijheid in onze samenleving door "content" crossmediaal aan te bieden vanuit een ruimdenkende levenshouding.