Ingezonden persbericht


Eerste McDonald's restaurant in Nederland met dubbele rijbaan in McDrive McDonald's restaurant Hoofddorp introduceert Side-by-Side Drivelane

Amsterdam, 16 maart 2010 - Vanaf vandaag kunnen de gasten van hett McDonald's restaurant in Hoofddorp hun bestelling plaatsen in een McDrive met een dubbele rijbaan. Zo kunnen ze sneller geholpen worden tijdens de piekuren. McDonald's introduceert hiermee de eerste Side-by-Side Drivelane in Nederland die in het weekend 24 uur per dag geopend is.

De Side-by-Side Drivelane is voorzien van twee parallelle rijbanen, elk voorzien van een eigen bestelpunt. Na het opnemen van de bestelling komen de auto's weer bij elkaar. De gast rijdt dan door om de bestelling te betalen en daarna gepresenteerd te krijgen. De grootte van de bestelling bepaalt de snelheid waarmee de gast kan doorrijden. Op piekmomenten kan de Side-by-Side Drivelane tot 60% meer auto's per uur bedienen.

'Deze nieuwe en innovatieve ontwikkeling maakt deel uit van onze kwaliteitsstrategie Good Food Fast. Dit houdt in dat wij iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze willen bieden. Door deze nieuwe McDrive met dubbele rijbaan kunnen we onze gasten sneller hun bestelling presenteren. We merken ook dat mensen het een leuke innovatie vinden', aldus Frank Franken, Franchisenemer van McDonald's restaurant Hoofddorp.

Over McDonald's
McDonald's heeft in Nederland 221 restaurants, die per week door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 franchisenemers één of meer McDonald's restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald's Nederland B.V. Het eerste McDonald's restaurant opende zijn deuren in 1971 in Zaandam.

De McDrive van McDonald's restaurant Hoofddorp is van zondag tot en met donderdag van 07:00 uur tot 03:00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag is deze 24 uur open.

#########