Gemeente Sittard-Geleen


Unanieme keuze voor dhr. Ad Lutters als extern informateur

De aanvoerders van de tien in de nieuwe gemeenteraad gekozen politieke partijen hebben maandagavond 15 maart unaniem ingestemd met de keuze voor mr. dr. Ad Lutters als extern informateur bij de vorming van een nieuwe coalitie.

De jurist Ad Lutters (Swalmen, 1944) heeft een rijke ervaring binnen het lokaal en provinciaal bestuur. Zo was hij 12,5 jaar gemeentesecretaris van Maastricht, adviseur, interimmanager, en waarnemend burgemeester van Thorn. Als adviseur ondersteunde en trainde hij raden, colleges en managementteams in een groot aantal gemeenten. Als interimmanager was hij onder meer gemeentesecretaris in Tegelen en interimdirecteur bij zowel de provincie Utrecht als de provincie Limburg.

Dhr. Lutters gaat direct aan de slag. De voormannen van het GOB en CDA, dhrn. Meekels en Houtakkers, zullen namens de tien opdrachtgevende fracties met dhr. Lutters vandaag de opdracht nader bespreken. Onderdeel van deze opdracht is het voeren van gesprekken met alle fractieleiders. Bedoeling is om binnen een week de werkzaamheden af te ronden in de vorm van een advies, dat gelijktijdig aan alle tien fracties beschikbaar wordt gesteld.




Gemeente Sittard-Geleen