Politie Twente

Persbericht Politie Twente 16 maart 2010

Jan Camphuis / Chantal Westerhoff: 053-4555588

Politie zet Regionaal Overvalteam in Twente
De politie Twente heeft een regionaal team van 15 rechercheurs geformeerd om de overvallen binnen de regio te onderzoeken.

De grote toename van overvallen zet ook dit jaar door. De politie Twente maakt zich hierover zorgen en is daarom een regionaal overvalteam gestart. Dit team, geformeerd uit rechercheurs uit de hele regio, onderzoekt alle overvallen, op woningen, tankstations en horecagelegenheden, die vanaf eind vorig jaar zijn gepleegd tot heden. Door het formeren van één regionaal team wil de politie de krachten bundelen en hoopt zodoende sneller tot aanhoudingen van verdachten over te gaan.

De hulp van burgers is hierbij van groot belang. Zo staan beelden van de overval op een winkel aan de Beltstraat in Enschede, gepleegd op 5 maart jl., nu op You Tube:

http://www.youtube.com/watch#!v=bYCoh32IIGY

Het regionale overvallenteam van de politie Twente is op zoek naar getuigen, die vlak voor, tijdens of na de overval aan de Beltstraat iets verdachts is opgevallen. Zo zijn twee dames, die vlak na de overval hebben gesproken met medewerkers van de winkel, belangrijke getuigen. Of mensen die sieraden, die uit de winkel zijn meegenomen, te koop krijgen aangeboden of weten waar de sieraden zich op dit moment bevinden. Al deze mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met het regionale overvalteam van de politie Twente op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Er kan ook via de mail gereageerd worden: overvallenteam@twente.politie.nl

---- --