NOVA

16-03-2010

Leegloop in Den Haag?
CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel stelt zich niet meer verkiesbaar bij de komende Kamerverkiezingen. Hij zegt dat hij bij zijn aantreden in 2007 al had besloten dat dit zijn laatste termijn zou zijn. Komt zijn besluit als een verrassing? NOVA verzamelt de reacties.

Advocaat Scheringa reageert
De Nederlandsche Bank had vorig jaar bij het aanvragen van de noodregeling voor DSB Bank geen protocol. Door het ontbreken van een protocol is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het voorbereiden van de noodregeling, welke personen worden geïnformeerd en wie de communicatie verzorgt. De aanvraag van de noodregeling werd voortijdig gelekt naar de media. Dirk Scheringa heeft het lek altijd gezien als oorzaak voor het omvallen van zijn bank.

Kinderen op 'rotte' scholen
Lekkende daken, rotte kozijnen, schimmel en ramen die niet open kunnen: de huisvesting van scholen laat vaak te wensen over. Vandaag presenteert de Primair Onderwijs-Raad een plan waarin de rol van gemeenten sterk wordt teruggedrongen. Uit een enquête van NOVA blijkt dat de overgrote meerderheid van school-directeuren dat een goed idee vindt.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)