Gemeente Gilze en Rijen

Buurtplannen hebben de toekomst

Buurt pastoor Gillisstraat kiest drie actiepunten voor 2010

De gemeente, woonstichting en politie hielden op 8 maart 2010 een avond over het buurtplan voor de pastoor Gillisstraat en omstreken. Doel van de avond was om met bewoners het opgestelde buurtplan door te nemen en de eerste actiepunten vast te stellen.

Voor 2010 zijn drie actiepunten benoemd tijdens de avond. Dit zijn:


1. bomen en plantsoenen onderhanden nemen;


2. onveilige situatie bij het oversteken van de Mangrovelaan bij het winkelcentrum aanpakken;


3. een veilig gevoel in de omgeving Oranjeplein versterken.

Voorbereiding
Om een buurtplan op te kunnen stellen was er informatie uit de buurt nodig. Er werd een enquête opgesteld met dertig vragen met onderwerpen als: veiligheid, openbaar groen en dergelijke. Naast de bewoners hebben ook organisaties als de gemeente, politie, Leyakkers en Thebe Thuiszorg deze vragen beantwoord. Uit de antwoorden hebben wij een lijst met verbeterpunten opgesteld.

Burgers doen mee
Aan de hand van deze informatie is een lijst met concrete verbeterpunten gemaakt. Uit deze lijst zijn er dus drie uitgekozen op de bewonersbijeenkomst van 8 maart 2010. Op deze avond is ook besproken wanneer en wie de punten aanpakt. Daarbij staat burgerparticipatie voorop onder het motto 'Samen Zichtbaar Beter'.

Vervolg
Een gedeelte van de wijk Wolfsweide is ook al gestart met het opstellen van een buurtplan. Ook daar is het later dit jaar aan de bewoners om de eerste actiepunten vast te stellen.